Organizujte kuhinju sa ovih 5 stvari

0

Kuhinja bi trebala da bude središte vašeg doma, ali da li je to tako? Ako se stalno spotičete zbog loše organizacije u ovoj prostoriji, donosimo vam pet malih, ali vrijednih, savjeta kako da od vaše kuhinje napravite prostor u kojem ćete stalno željeti da boravite.

 

Pregrade za ladicu

Kuhinje imaju alat koji je  u svakodnevnoj upotrebi, više nego ijedna druga soba, a mnoge stvari stoje u ladici. Da biste izbjegli nered i džumbus i proveli pola sata tražeći odgovarajuću stvar, nabavite pregradu za ladicu koja će vam pomoći da lakše pronađete željeni alat. Možete je naći u svim  većim prodajnim objektima.

 

Pomoćne police

Nemate podesive police u vašim kuhinjskim ormarićima? Koristite pomoćne police kako biste iskoristili vertikalni razmak između polica. Ovaj proizvod možete pronaći u svim varijantama (od plastike do drveta), a pomoći će vam da skoro pa poduplate prostor u kojem skladištite stvari.

 

Okretni stalak

Okretni stalak možete postaviti na pult ili drugu ravnu površinu, a poslužiće vam da na njega stavite razne stvari: začine, konzerve, tegle. Osim toga, stalak ne zauzima puno prostora, a s obzirom na to da se može naći u raznim veličinama, možete ga staviti čak i u frižider.

 

Držač za šerpe

Jedan od najvećih izazova u kuhinji, bar što se tiče skladištenja, jesu šerpe i tave. Svaki dan ih koristimo te ih prebacujemo sa jednog mjesta na drugo, bakćemo se sa poklopcima… Međutim, postoji rješenje – držač za šerpe. Najbolje od svega je što ga sami možete napraviti, a biće vam od velike koristi. Tave i šerpe će biti složene na držaču, a oslobodićete i prostor na koji možete staviti druge stvari.

 

Stone police

Tacne ili pladnjeve ne možete držati u ladici, a nije praktično ni da ih držite ispod ili iznad drugih stvari. Međutim, ako ih stavite u stone police, možete ih izvlačiti kao knjige sa police. Ovakvo vertikalno skladištenje smanjuje oštećenje pladnjeva i tacni, a cijela kolekcija će biti vidljiva i na jednom mjestu. Stone police možete iskoristiti i za skladištenje drugih kuhinjskih predmeta, a možete  ih pronaći u prodavnicama kancelarijskog materijala ili na kancelarijskim odjelima većih tržnih centara.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info