Šta vaš rukopis govori o vama

0

Pišimo

Sudeći po grafologiji (analiza rukopisa) način na koji pištete slova i stvarate riječi može ukazati na više od 5000 različitih osobina ličnosti. Da bi uvela studente u ovo polje, grafologistkinja Kathi McKnight im je dala da napišu „She sells seashells by the seashore“ (Ona prodaje morske školjke na obali) pisanim slovima. Zašto pisanim slovima? Grafolozi kažu da im pisana slova omogućavaju da lakše pročitaju osobu. Pokušajte napisati navedenu rečenicu te pogledajte kako su vas grafolozi okarakterisali.

 

Ako je vaše pisanje ukoso…

Na desnu stranu: Otvoreni ste prema ljudima koji vas okružuju i volite se družiti sa drugima.
Na lijevu stranu: Volite da radite sami ili iza „reflektora“. Ako pišete desnom rukom i rukopis vam naginje na lijevu stranu, vjerovatno ste po prirodi buntovnik.
Ako ne ide ukoso: Težite da budete logični i praktični. Čuvate se svojim emocijama.

 

Ako su vaša slova…

Velika: Imate veliku ličnost. Neke poznate osobe isto imaju veliki rukopis. Velika slova nagovještavaju da ste otvorena osoba i da volite biti u centru pažnje.
Mala: Fokusirani ste i možete se veoma lako koncentisati. Imate tendenciju da budete stidljivi i introspektivni.
Prosječna: Vi ste osoba koja se može prilagoditi svim situacijama.

 

Ako su vaše petlje…

Uske kod slova “l”: Osjećate se napeto? Ovo podrazumijeva da se ograničavate na neki način.
Široke kod slova “l”: Spontani ste i opušteni i veoma vam je lako da se izrazite.
Uske kod slova “e”: Imate tendenciju da budete skeptični i nepokolebljivi ste kod emotivnih argumenata.
Široke kod slova “e”: Otvorenog ste duha i volite da probate nove stvari.

 

Ako su vam slova S…

Zaobljena: Volite da udovoljite drugima i spremni ste na kompromise. Izbjegavate konfrontacije.
Šiljasta: Vi ste intelektualno uporni i volite da učite nove stvari. Što je vrh šiljastiji i viši to ste ambiciozniji.
Otvorena na dnu: Ne slušate svoje srce. Na primjer, oduvijek ste željeli da budete umjetnik, ali ste završili u finansijama.
Štampana: Svestrani ste.

 

Ako želite uredniji, čitkiji rukopis

Napišite sledeću rečenicu u stilu kojim pišete svakog dana: “A quick brown fox jumps over the lazy dog” („Hitra, smeđa lisica preskače preko lijenog psa). Ne brinite ako miješate štampana i pisana slova. Do srednje škole, više od dvije trećine ljudi ih miješa. I, na šta liči to što ste napisali? Ako liči na škrabotinu, rečenicu napišite ponovo, ali ovaj put polako.

 

Kvaliteta linija: Ako je vaš rukopis blijed poput neke loše fotokopije, potrebno je da malo jače pritisnete olovku. Ako ste pritisnuli toliko da ste dobili upalu prstiju, ispravite to na sledeći način: pokušajte da držite olovku između jagodica (pads) palca i srednjeg prsta, a da vam kažiprst bude pri vrhu olovke.

 

 

Nagib: Da malo ispravite rukopis, potrebno je podesiti ugao papira. Mislite o prostoru za pisanje kao da je sat, a 12 sati je postavljeno ravno ispred vas. Ako ste dešnjak, okrenite stranicu tako da je donji desni ugao na 4 sata, a gornji lijevi ugao je na 10 sati. Ako ste ljevoruki, donji lijevi ugao bi trebao biti okrenut na 8 sati, a gornji desni na 2 sata.

 

 

Razmak: Ako su vam slova i riječi suviše blizu jedna drugoj, one će se stopiti jedna sa drugom. Ako su predaleko, izgubiće se u prostoru. Zamislite mala slova O podijeljena vertikalno na pola. To je tačna veličina prostora koju je potrebno ostaviti između slova. Širina velikog slova O bi trebala predstavljati razmak između riječi.

 

 

Formiranje slova: Svakome se potkradu jedno ili dva slova koja su „oštećena“. Mala slova, posebno samoglasnici, su obično ta koja nam promaknu. Pogledajte rečenicu koju ste napisali i zaokružite slova koja nisu potpuno zatvorena ili im nedostaje neki dio. Budite svjesni njih i uosporite prilikom pisanja.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info