15 sjajnih kombinacija za fantastičan poslovni izgled ove zime

0

Sa promjenom sezone potrebno je uvesti i manje promjene u stajling, posebno kada je riječ o hladnijem vremenu. Zimski dani idealni su za slojevito oblačenje, ali dobro je znati kako to uraditi na pravi način. Kombinujte pantalone sa košuljom (ili majicom) i blejzerom ili košuljom i džemperom te cjelokupni izgled “začinite” trendi kaputom. Uostalom, inspiraciju potražite u sljedećoj galeriji.

Suknja i kaput


Jedna od onih kombinacija s kojima nema greške. Bez obzira na model, suknja je komad garderobe koji veoma rado nosimo, a veoma je privlačan, ženstven i funkcionalan. Ona se može veoma dobro iskombinovati sa ostalim komadima garderobe (suknja i bluza, suknja i košulja, suknja i džemper… – opcije su zaista mnogobrojne), a možete je nositi i tokom hladnog vremena.

Pantalone u boji


S obzirom na to da je zimska sezona često tmurna, jedan od najljepših načina da osvježite svoj stajling (a samim tim i uljepšate sivi zimski dan) jeste da se odlučite za pantalone u boji pa čak iako niste neko ko voli kombinovanje više boja. Ipak, malo živahnije nijanse mogu napraviti veoma drastične promjene u cjelokupnom izgledu, a ako ne znate koju boju odabrati za baznu, uvijek se možete osloniti na bordo (jer je odlična za kombinovanje sa svim drugim nijansama, poput crne).

Džemper haljina


Uvijek poželjna i moderna, haljinu možete nositi i tokom zime, a jedan od najboljih modela svakako je pletena haljina ili džemper haljina. U zavisnosti od samog modela haljine, možete je nositi u mnogobrojnim prilikama. Kao jedan od najboljih svakako je midi džemper haljina.

Crne pantalone


Jer su elegantne, moderne, mogu se dobro iskombinovati sa svim drugim komadima garderobe i svaka žena bi trebalo da ima bar jedan par u svom ormaru.

Kožne helanke


Odličan komad garderobe, jer neodoljivo podsjeća na kožne pantalone. Idealan za kombinovanje sa tako mnogo drugih zimskih odjevnih predmeta, a sigurno nikada nećete pogriješiti ukoliko ih kombinujete sa dužim džemperom, rolkom ili tunikom.

Monohromatski stil


Kombinovanje različitih nijansi jedne boje ujedno je i odličan način da stvorite poslovni stajling koji je veoma upečatljiv, nimalo napadan, a veoma privlačan. Ovdje su opcije zaista mnogobrojne, a topla smeđa (i sve njene nijanse) samo je jedna od njih.

Crno i bijelo


Kombinacija koja uvijek pali i koja je uvijek veoma privlačna. Kako biste je dodatno poboljšale, možete se odlučiti da dodate aseosare koji su u živahnijim nijansama i spremne ste za poslovni dan koji je pred vama.

Vještačko krzno


Bundice i jakne od vještačkog krzna uvijek su veoma popularan komad odjeće tokom hladnih zimskih dana, a vi ih možete bez problema nositi i na posao. Najbolje je da birate neutralne boje krzna, kako biste ga najlakše iskombinovali sa drugim nijansama.

Odijelo


Naravno da ćemo ga nositi i tokom zimske sezone, ali samo ćemo obratiti pažnju na to bude skrojeno od toplijih materijala. Odlijelo je voema zahvalno, jer pantalone i blejzer možete iskombinovati sa mnogobrojnim drugim komadima garderobe, ali nećete sigurno pogriješiti ni ako ih nosite skupa – to im na kraju i jeste osnovna namjena.

Rolka


Rolku možete nositi i na posao, bez obzira da li je riječ o džemperu sa rol kragnom ili o bluzi. Veoma dobro se slaže sa drugim komadima garderobe, a jedan od odličnih načina jeste da je kombinujete sa elegantnim pantalonama ili suknjom olovka kroja.

Široke pantalone


Veoma udobne, pantalone širokih nogavica nisu rezervisane samo za ljeto, jer postoje i modeli koji su prilagođeni niskim temperaturama. Ovo je model pantalone koji je idealan za kancelariju, a možete ih kombinovati sa mnogobrojnim komadima garderobe.

Karirano


Ovaj vanvremenski dezen veoma je popularan tokom jesenje sezone, ali možete ga bez problema uvrstiti i u svoj zimski stajling dodavanjem bilo kojeg komada garderobe koji je ukrašen njime. Ovo je posebno odlična opcija ukoliko imate tendenciju da naginjete ka neutralnim, tamnijim komadima garderobe – karirani dezen će vam na veoma jednostavan način osvježiti stajling.

Samo neutralno


Tamne pantalone i bijela košulja i već pola posla je odrađeno. Da, to zaista jeste jednostavno, a ono što možete uraditi jeste da birate košulje ili bluze sa zanimljivim ukrasnim detaljima, jer će stajling biti privlačniji – pa ako je poslovno, ne mora biti dosadno. Obuća sa efektom krokodilske kože dodatno će pridonijeti modernom stajlingu te samu kombinaciju podići na jedan viši nivo.

Haljina i kaput

Haljina se veoma lako može nositi i sa kaputom, a tokom veoma hladnih zimskih dana nećete pogriješiti ni ako ispod kaputa dodate prsluk od vještačkog krzna ili kardigan (sve u zavisnosti od samog modela haljine), jer vam upravo oni mogu pomoći da vam bude još ugodnije i udobnije.

Suknja olovka kroja


U ovom slučaju je potrebno reći samo jedno i sve će vam biti jasno: najelegantnija suknja na svijetu! Odlično se slaže sa mnogobrojnim komadima garderobe, a jedna je od najpoželjnijih kada su u pitanju poslovne kombinacije.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info