5 zimskih parfema zbog kojih ćete biti u centru pažnje

0

Ukoliko vam je cilj da se i tokom zimske sezone izdvojite iz mase (a kome nije?), u tome vam mogu pomoći i određeni parfemi. Preciznije, sljedećih pet uvijek će vas dovesti u centar pažnje.

Marc Jacobs – “Decadence”


Miris ovog prekrasnog parfema gotovo je jednako dekadentan kao i njegova prezentacija. Upakovan u luksuznu bočicu koja podsjeća na legendarnu Marc Jacobs torbu, ovo je parfem koji će vas uvijek izdvojiti iz mase. Gornje note italijanske šljive upotpunjenje su pomoću kremastog jasmina i tečnog ćilibara.

Yves Saint Laurent – “Black Opium Floral Shock”


Ovaj moderni tvist klasičnog Black Opium parfema poboljšan je pomoću kombinacije mirisnih nota kafe i vanilije sa notama ženstvene gardenije i cvijeta narandže. Rezultat? Nezaboravni, pikantni cvjetni miris koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Prilično dugotrajan i veoma opojan, možete ga nositi u svim prilikama, od jutra do večeri.

Viktor & Rolf – “Flowerbomb”


Ukoliko ste dama koja voli cvjetne parfeme, onda je potrebno napomenuti kako je ovo jedan od najboljih (ako ne i najbolji). Najbolje ćemo ga opisati ako kažemo kako je ovo cvjetna eksplozija u čijem srcu su jasmin, ruža i frezija. Dodatno je obogaćen mirisnim notama pačulija i tople vanilije, čime se postiže jedinstven i veoma privlačan cvjetni miris. Takođe, ovo je i jedan od najpopularnijih cvjetnih parfema na svijetu, a već nakon prvog nanošenja biće vam jasno i zašto.

Versace – “Yellow Diamond”


Ovaj svježi citrusni parfem jednostavno oduševljava zbog mješavine mirisnih nota svijetlog citrona i blještavog bergamota. U njegov sastav ulaze i cvjetovi narandže i mimoze, a neodoljivo će vas podsjetiti na tople ljetnje dane te će vam uljepšati i utopliti i najtmurniji zimski dan. Pored toga, osjećaćete se i veoma energično, a idealan je za dnevne varijante.

Burberry – “My Burberry Black”


Tako privlačan i tako seksi! I tako idealan za zimsku sezonu! Zapravo, ovo je jedan od onih parfema kojem ćete se uvijek rado vraćati tokom hladnih dana i večeri, a uvijek će vas dovesti u centar pažnje, bez obzira da li ste na poslu, nekoj svečanoj prilici ili izlasku.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info