15 predivnih kaputa koje ćemo nositi ove zime

0

Kaput je i više nego isplativa investicija, a zaista je odličan komad garderobe, jer pomaže da nam tokom hladnih dana bude dovoljno toplo i ugodno. Naravno, postoje razni modeli, a mi vam donosimo petnaest prekrasnih za ovu zimu.

Vojnički stil


Veoma privlačan model koji je idealan za kombinovanje sa haljinama, ali jednako dobro se slaže i sa suknjama i pantalonama. Odličan za sve prilike.

Ružica


Ako birate određenu boju, a koja će vam pomoći da se istaknete u svakom pogledu, blaga nijansa ružičaste za to je i više nego odlična. Odlično je možete iskombinovati sa svim neutralnim nijasama, ali se ona dobro slaže i sa svjetlijim bojama, pogotovo sa onim koje su iz njenog spektra.

Nesvakidašnji model


Naravno, svaki kaput će vam pomoći da vam bude dovoljno toplo, ali neće vam baš svaki model pomoći da se istaknete. Ukoliko vam je cilj i jedno i drugo, birajte zanimljivije modele, a ovaj koji na gornjem dijelu ima “plašt” odlična je opcija.

Karirano


Popularni karo uzorak možete nositi u mnogobrojnim prilikama, a jedan od načina da ga unesete u svakodnevni stajling svakako je i u vidu kaputa. Ovdje budite samo oprezni pa izbjegavajte kombinovanje ovog uzorka sa drugim uzorcima.

Klasika je uvijek privlačna


Sa klasičnim modelima kaputa nikada ne možete pogriješiti. Ovdje je riječ o kaputima ravnog kroja čija dužina seže do pola lista. Da bi klasični model bio moderniji, birajte kapute ravnog kroja koji imaju kapuljaču (idealan dodatak za hladne, vjetrovite dane).

Tamno je zakon


Crni, teget ili tamno sivi kaput odavno su provjereni način da izgledate moderno i privlačno, a idealni su za kombinovanje sa svim drugim bojama. Nećete pogriješiti ni ako birate i predimenzionirani kaput u nekoj od navedenih nijansi.

Šareno dugme


A da tamni kaput ne bi izgledao baš jednolično i monotono, uvijek možete birati one modele koji na sebi imaju zanimljive detalje. Primjera radi, šareni dugmići samo su jedan od načina da to uradite, a definitivno će osvježiti svaku kombinaciju.

Boja za skupocjen izgled


Da, postoji boja koja vam može pomoći da vaš stajling izgleda skupocjeno (ipak, pored boje, potrebno je obratiti pažnju i na komade garderobe koje kombinujete). Riječ je o kamel nijansi, bila ona svjetlija ili tamnija, a varijacije se kreću od tople smeđe preko nijanse kamilje dlake pa sve do tople bež nijanse.

Kratka opcija


Kratki kaput je veoma zgodan za sve prilike i sigurno se nećete pokajati ukoliko on bude centralna tačka vašeg svakodnevnog stajlinga. S obzirom da je kraći, vješto “imitira” dužinu zimskih jakni, a možete ga kombinovati što sa suknjama i haljinama što sa pantalonama i kožnim helankama.

Krzneni detalj


Komadi garderobe od krzna (ili samo mali detalji od ovog materijala) vašem svakodnevnom stajlingu mogu dodati i dozu glamura. Ovdje su opcije zaista mnogobrojne, a jedna od njih je i kaput sa reverima i kragnom od krzna.

Do koljena


Možemo reći da je to univerzalna dužina koja odgovara svakoj ženi, bez obzira na njen tip tijela ili visinu. Naravno, ukoliko niste visoki, onda je ovaj model potrebno kombinovati sa gležnjericama ili klasičnim štiklama, a u svim drugim slučajevima, čizme do pola lista ili do koljena sasvim su u redu.

Nikud bez pojasa


Postoje i modeli koji imaju pojas, a upravo taj mali detalj može vam pomoći da stvorite prijeko potrebni balans između gornjeg i donjeg dijela tijela.

Široki rukavi


Model koji je idealan za nešto vitkije dane, jer na najbolji način ističe sve vaše atribute. A, možete ga kombinovati i sa farmericama ili pantalonama na trapez i to je pun pogodak.

Dvoredo kopčanje


Kada je riječ o ovom modelu kaputa, onda ga volite ili ne. Ukoliko ste u prvoj grupi, onda znate kako je on veoma privlačan i moderan, a da ne pričamo o funkcionalnosti. Jedan takav ćemo nositi i ove sezone, a u zavisnosti od dezena, fantastično ćemo ga kombinovati sa mnogobrojnim komadima garderobe.

Krema


Sve kremaste nijanse veoma su privlačne, a ujedno tako ugodne oku i nećete odudarati od okoline (ukoliko vam je to cilj). Kaput u kremastoj nijansi idealna je opcija za kombinovanje sa svim neutralnim bojama, ali i sa svijetlim. Pored toga, veoma lako ga možete kombinovati sa svim drugim komadima garderobe.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info