Ovu zimsku kombinaciju možete nositi u svim prilikama

0

Zima može biti prilično izazovna sezona, bar kada je u pitanju stajling. Međutim, da li znate da postoji kombinacija koja je privlačna, udobna, a odgovara svim prilikama? Da, tako je! Sa ovom kombinacijom nikada ne možete pogriješiti!

Crno i bijelo odlična je kombinacija te odgovara baš svakoj prilici. Nećete pogriješiti ni ako popularnom stilu dodate i još par boja, a evo kako da ovu vanvremensku kombinaciju nosite ove zime.

Pepito


Jedno je sasvim sigurno – ovo je vanvremenski dezen koji veoma rado nosimo tokom svake zimske sezone. Ova, takođe, nije izuzetak te veoma često imamo priliku da vidimo kapute koji su ukrašeni ovim prekrasnim dezenom. A, ove zime možete odlučiti da kaput kombinujete i sa suknjom istog dezena – sigurno nećete pogriješiti.

Džemper


Džemper je neizostavni komad garderobe tokom zimske sezone, a možete ga nositi u mnogobrojnim prilikama. Što se tiče modela, opcije su i više nego mnogobrojne, a kada je riječ o boji, s bijelim džemperom sigurno nećete pogriješiti. A veoma lako ga možete kombinovati sa crnim komadima garderobe.

Helanke


Helanke možda i imaju lošu reputaciju, ali činjenica je da je riječ o veoma udobnom komadu garderobe koji možete nositi u svim neobaveznim prilikama. Kombinujte ih sa dužom bijelom majicom, po potrebi dodajte i prsluk ili kardigan te kombinaciju završite tako što ćete dodati toplu zimsku jaknu i popuparne ugsice.

Kožne helanke


Kožne helanke su, takođe, neizostavan komad garderobe tokom hladnih zimskih dana. U zavisnosti od modela, zaista ih možete nositi u svim prilikama. Idealne za kombinovanje sa tako mnogo drugih komada garderobe, odlično će se uklopiti i sa raznim modelima džempera i kaputa.

Mali detalj


Ponekad je dovoljan sasvim mali detalj koji može učiniti da potpuno jednostavna kombinacija dobije moderniju i upečatljiviju notu. Primjera radi, ukoliko se odlučite da nosite bijelo tokom ove zimske sezone (apsolutno fantastičan izbor), crni kaiš će vam u tom slučaju doći kao šlag na tortu. Da, toliko je jednostavno.

Džemper


Topli džemperi su modni imperativ tokom hladnih zimskih dana, a ono što je odlično jeste da se mogu uklopiti gotovo u svaki stajling. Jedna od najboljih i najpopularnijih opcija je pleteni džemper sa rol kragnom – topao i moderan komad garderobe koji možete nositi u mnogobrojnim prilikama.

Kožne pantalone


Komadi garderobe od kože obično su najpopularniji tokom jesenje i proljetne sezone, ali kada je riječ o kožnim pantalonama onda (u najvećem broju slučajeva) pričamo i zimskoj sezoni. Veoma popularne, ukoliko birate klasične modele pantalona, lako ćete ih nositi u svim prilikama pa čak i na posao.

Visoki struk


Komade odjeće sa visokim strukom možete nositi u svim prilikama, a to je slučaj i kada je riječ o pantalonama. Zapravo, riječ je o komadima garderobe koji su pravi blagoslov za niske žene, jer im vizeulno pomožu da izgledaju više. Pantalone sa visokom strukom možete kombinovati kao i bilo koje druge, ali da biste vizuelno izgledale više, najbolje je da njihov struk bude vidljiv odnosno gornji dio kombinacije kraći (možete se poslužiti i ovim trikom sa slike iznad).

Sitne pruge


Pruge su uvijek poželjne, a samo jedan od načina na koje ih možete nositi ove zime jeste da birate džempere koji su ukrašeni sitnim prugama. To ne mora biti ništa “ekstremno” – tek par crnih pruga preko bijele podloge sasvim je dovoljno da svaku kombinaciju učini živopisnijom i privlačnijom.

Moderne farmerice


U posljednih par sezona, jedan od najmodernijih modela farmerica su one koje imaju proreze odnosno iscijepane farmerice. Kako ni sa čim u životu ne treba pretjerivati, tako ne treba ni sa ovim farmericama: dovoljno je tek jedan do dva proreza da biste izgledale moderno. I, nemojte zaboraviti da ispod njih obavezno obučete čarape (ili čak pamučne helanke ako je vani jako hladno).

Odlična poslovna


Poslovni stajling može biti i izazov tokom zimske sezone, ali ukoliko nemate strogo propisan radni dres kod, onda nemate ni previše brige. Primjera radi, odličnu kombinaciju dobijate kada rolku kombinujete sa crnim farmericama te kombinaciji dodate blejzer i gležnjerice. Na kraju, kaput će doći kao odlična završnica.

Karirani dezen


Karirani komadi garderobe nikada ne izlaze iz mode, ali ne morate se uvijek odlučiti za klasične dezene – odlično ćete uraditi ako birate i one koji su kombinacija crne i bijele. Ovo je odlično, jer nije previše “napadno” te komade garderobe u ovom stilu možete nositi u mnogobrojnim prilikama. Kaput je samo jedan od njih, a idealan je za hladne zimske dane.

Gležnjerice


Uvijek popularne, gležnjerice su model obuće koji možete nositi i tokom hladnih dana. Veoma jednostavne za kombinovanje, uvijek ćete dobro uraditi ako ih kombinujete sa pantalonama ili farmericama, a kada je riječ o bojama, crne su univerzalne.

Duga jakna


Dugi modeli jakni bili su pravi hit prije par sezona, ali su oni uvijek veoma poželjni tokom hladnog vremena. Štaviše, ukoliko nosite dugu jaknu, onda možete (bez bojazni da će vam biti hladno) nositi i mini suknju. Ovaj model suknje (tokom zimske sezone) najbolje je kombinovati sa čizmama preko koljena.

Bijele farmerice


Iako ste možda čuli kako su bijele farmerice demode tokom zime, to je jedno veoma zastarjelo pravilo kojeg ne bi trebalo da se pridržavate. Bijele farmerice gotovo pa uvijek vam mogu osvježiti svakodnevni stajling, a veoma lako ih možete kombinovati sa drugim neutralnim nijansama. Dodajte crne asesoare i dobićete odlično modno izdanje.

Košulja


Bez obzira na sve, bijela košulja uvijek će ostati model kojem se veoma rado vraćamo, jer iako je u pitanju modni klasik, ona je uvijek veoma poželjna i moderna. Možete je nositi baš u svim prilikama, a posebno je pogodna za poslovne kombinacije. Naravno, ništa manje nije popularna ni poželjna kada je riječ i o neobaveznim prilikama.

Bunda


Kako je tokom zime veoma hladno, jedan od najboljih i najtoplijih komada garderobe svakako je bunda od vještačkog krzna. Sa tako mnogo modela koji su u ponudi, ponekad je teško odlučiti koji vam najbolje pristaje. Međutim, sa klasičnim modelima (riječ je o onim koji imaju čiste linije) nema greške.

Mali detalji


Tako mnogo žena veoma rijetko obraća pažnju na sitne, male detalje koji u potpunosti mogu poboljšati svakodnevni stajling. Jedan od njih svakako je i šal, a koji dolazi u veoma mnogo opcija. Bijeli je veoma privlačan i poželjan, a idealan za svaku kombinaciju.

Kaput


Bijeli kaput, bilo da se radi o dužim ili kraćim modelima, sigurno nikada neće biti demode, a i jedan je od onih komada garderobe koji se mogu nositi u svim prilikama. Bez obzira da li ćete ga kombinovati sa suknjama ili pantalonama, haljinama ili farmericama, nemojte odustajati od dobrog starog kaputa, jer je zaista neprolazni klasik.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info