18 fantastičnih načina da našminkate zelene oči

0

Krasi ih epitet da su najljepše oči, a mi vam donosimo osamnaest fantastičnih načina kako da ih našminkate.

Smoky eye

Smoky eye uvijek je popularan način da našminkate oči, a dodatno ćete ih otvoriti ukoliko dodate i malo blještavila, kao što je (primjera radi) sjenka zlatne nijanse.

Šljokice

Uvijek poželjne, šljokice vam mogu pomoći da izgledate veoma glamurozno, ali se držite one dobre stare izreke da “manje je više”.

Suptilno, a privlačno

Zemljani tonovi su odlični, jer nisu napadni, a mogu vam pomoći da na veoma jednostavan način istaknete oči. Mačije oči samo će doprinijeti dramatičnijem izgledu.

Breskvica

Boja breskve ima više tonova, a koji se kreću od tamnijih ka svjetlijim. Takođe, ona je i jedna od najpoželjnijih boja sjenke, jer cjelokupnom izgledu pruža toplinu i svježinu.

Zeleno je zeleno!

Zelenim očima odlično pristaje i zelena sjenka, a pogled ćete dodatno otvoriti ukoliko zelenu sjenku kombinujete sa nijansama koje su takođe tamne (bordo ili boja crvenog vina je odlična) te na unutrašnje uglove očiju dodate malo svjetliju nijansu.

Dva oka smeđa…

S smeđom bojom nema velike greške, a idealna je i za večernje i za dnevne varijante. Kombinujte je sa drugim bojama iz ovog spektra i izgledaćete odlično.

Tri nijanse za savršen pogled

Svjetliju nijansu zelene uvijek možete kombinovati sa drugim, toplijim nijansama. Jedna od njih je i boja breskve, ali i zlatno ružičasta.

Ljubičasta kraljica

Svjetlija nijansa ljubičaste obično je boja koju mnoge žene izbjegavaju, ali vam ona može pomoći da postignete dramatičan izgled.

Pravo je vrijeme za jorgovan

Blijeda nijansa jorgovana odlična je za sva godišnja doba. Veoma je svježa i nježna, a krajnji rezultat može biti veoma delikatan.

Crno-bijela mačka

Mačije oči su trend šminkanja koji je veoma popularan i koji nikada ne izlazi iz mode. Međutim, ne morate se ograničavati samo na crne – možete fantastično izgledati i ukoliko se odlučite za kombinivanje crne i bijele.

Zavodnica

Budite prava zelenooka zavodnica tako što ćete kombinovati blijedo ružičastu sjenku sa sjenkom koja je biserne nijanse!

Zlatni uglovi

Kako biste najbolje istaknuli i otvorili oči, ukoliko birate tamnije nijanse sjenke, na unutrašnje uglove očiju uvijek nanesite svjetliju nijansu (bez obzira da li je to boja zlata ili neka druga privlačna boja).

Limeta

Kombinacija boje breskve i bakra na gornjem kapku idealna je za večernje varijante, ali ovdje nemojte zaboraviti na donje kapke. Na njih možete nanijeti svjetliju nijansu zelene (kao što je svijetla limeta) i izgledaćete savršeno.

Crno i zlatno

Crno i zlatno uvijek je dobar izbor, a jedan od odličnih načina da otvorite oko jeste da na sredini kapka nanesete zlatnu sjenku, a ostatak podredite crnoj ili nekoj drugoj tamnoj nijansi.

Prekrasna šljiva

Svijetla nijansa šljive može se odlično iskombinovati sa svjetlijim nijansama, a odlična je ukoliko vam je cilj sa stvorite zanimljiv i privlačan look.

Pogled za 10!

Zlatna, srebrna i puder ružičasta u kombinaciji sa crnom? Apsolutno fantastično!

Večernji izlazak

Još jedna tamnija nijansa zelene koju možete upotpuniti dodavanjem drugih tamnijih nijansi iz spektra toplih boja. Naravno, na uglove nanesite svjetliju sjenku.

Bez greške

Zelena, sama po sebi, veoma je privlačna, nježna i delikatna boja, a koja u potpunosti može osvježiti vaš izgled. Odlična je za kombinovanje sa tako mnogo drugih nijansi, ali je izvrsna i za skoro sve prilike.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info