Suknja: 18 fantastičnih poslovnih kombinacija za zimsku sezonu

0

Bez obzira na sezonu, suknja je komad garderobe koji volimo nositi u svim prilikama pa tako i u poslovne svrhe. Ona se može dobro iskombinovati sa tako mnogo drugih komada garderobe, a evo kako da to uradite tokom zimske sezone.

Plisirana


Maksi plisiranu suknju veoma lako možete uvrstiti u poslovni stajling, a ako vam je cilj da ona izgleda što privlačnije, birajte modele kod kojih jedan dio (po mogućnosti prednji) nije plisiran. Ovo je veoma zanimljiv model koji vam može pomoći da osvježite svoj poslovni stajling.

Pastelna


Pastelne nijanse su i više nego poželjne tokom sivih zimskih dana, a jedan od najlakših načina da ih nosite jeste da birate suknju koja je u nekoj od ovih boja. Opcije su mnogobrojne, a pastelno zelena veoma je nježna i blaga te je možete nositi i na posao.

Vertikalne pruge


Pričajmo o izduživanju figure! Da, suknja sa visokim strukom čiji je dezen u vertikalnim prugama odličan je način da to postignete. Pored toga, ona vam može pomoći i da izgledate malo vitkije, a sigurno će osvježiti i uljepšati i najtmurniji zimski dan.

Bijela


Bijela je veoma poželjna nijansa u svim prilikama, a posebno kada su u pitanju poslovne kombinacije. Ukoliko je kombinujete sa crnom, dobijate klasični stil s kojim nikada ne možete pogriješiti. S druge strane, odlično će se uklopiti sa bilo kojim dezenom.

Suknja A kroja


Veoma zgodna za kombinovanje, suknju A kroja veoma lako možete uvrstiti u poslovni zimski stajling. Možete je kombinovati sa rolkom i to je pola posla. Što se tiče druge polovine, ovdje možete dodati prsluk (kako bi vam bilo što toplije) i bundicu od vještačkog krzna (ili kraći kaput). A što se tiče obuće, štikle ili čizme do koljena odličan su izbor.

Asimetrična


Asimetrična suknja veoma je popularan model tokom ljetnih dana, ali postoje i modeli koji su prilagođeni zimskim uslovima. Ona je odlična i za posao, posebno ako se radi o dužoj asimetričnoj suknji.

Neobični detalji


Neobični i svježi detalji sigurno će privući pažnju, ali će vam pomoći i da izgledate modernije i svježije. Iako ne možete baš sve simpatične detalje i printove nositi u poslovne svrhe, sa cvijećem sigurno nikada nećete pogriješiti.

Puder ružičasta


Tako nježna i neutralna, puder ružičasta je idealna za zimsku sezonu. Ukoliko volite ovu boju i želite da je uvrstite u svoj poslovni stajling, suknja je odličan izbor. Puder ružičastu suknju možete kombinovati sa neutralnim košuljama i bluzama ili rolkama.

Tufne


Vesele tačkice rado nosimo svih sezona, a ni zima nije izuzetak. Štaviše, možete ih nositi u svim prilikama pa i na posao. Suknja ukrašena ovim prekrasnim dezenom samo je jedan od načina da to i uradite. Možete je kombinovati sa komadima garderobe koji su, takođe, ukrašeni tufnama (najbolje suprotnim) ili pak sa jednobojnim.

Karirana


Za kariranu suknju (ali i generalno za većinu kariranih komada garderobe) može se reći i da je univerzalni i klasični komad poslovne garderobe. Ona je odlična za kombinovanje, jer ne morate previše razmišljati šta da uradite – kombinujte je sa neutralnim nijansama i to je to.

Smeđa


Smeđa je veoma poželjna tokom zimske sezone, jer je tako blaga i nježna, a veoma ugodna oku. Plisiranu smeđu suknju možete kombinovati sa crnom rolkom te dodati i kaput ili jaknu koja je u nekoj od neutralnih boja.

Životinjski dezen


Veoma je tanka linija između ukusa i kiča, a to posebno važi kada je u pitanju životinjski dezen. Volimo ga, jer svaku kombinaciju može podići na jedan viši nivo, a ove zimske sezone nosite ga tako što ćete birati suknje. Naravno, ostatak kombinacije ne smije biti dezeniran.

Više nijansi


Naravno, uvijek se možete odlučiti i za modele suknji koji dolaze u više nijansi, jer će i one uvijeti pravo osvježenje u svakodnevni poslovni stajling. S obzirom na to da ćete suknju, prvenstveno, nositi u poslovnim svrhama, najbolje je da boje koje su zastupljene na njoj dolaze iz neutračnog spektra.

Visoki struk


Suknja sa visokim strukom veoma je popularna i zaista bi svaka žena trebalo da ima bar jednu. Ona vam može pomoći da malo izdužite figuru, a možete je veoma lako kombnovati sa košuljama, majicama i bluzama. U zavisnosti od modela, možete je nositi u svim poslovnim prilikama.

Suknja olovka kroja


Kada pričamo o elegantnom stilu i komadima garderobe, onda nam suknja olovka kroja uvijek prva pada na pamet. Veoma popularna i uvijek poželjna, ovo je suknja koju možete nositi baš u svim prilikama.

Model s prorezima


Suknja s prorezima ima zaista mnogo verzija pa tako možete naći one koje imaju duboki prorez sa strane (idealne za ljeto i visoke žene), ali postoje i one koje imaju mnogo diskretnije i jednostavnije proreze. Takav je model koja ima prorez sa prednje strane, a koji nije predubok.

Upečatljivi dezen


Kako bi vaš poslovni stajling bio što interesantniji, uvijek možete birati suknju sa upečatljivim dezenom. To ne moraju uvijek biti pruge ili cvjetovi već i određeni geometrijski oblici.

Kožna suknja


I kožnu suknju veoma rado nosimo tokom hladnih zimskih dana, a ona je dobra čak i za poslovne prilike. Naravno, ovdje je cilj izabrati što elegantniji model, a kožna midi suknja sa visokim strukom sigurno je jedan od njih.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info