4 fenomenalne vježbe koje će učiniti čudo za vaš struk

0

Trbušnjaci predstavljaju neizostavni dio svakog kvalitetnog treninga. Možete ih raditi na viče različitih načina: ležeći na podu, klečeći, sjedeći ili stojeći. Donosimo vam četiri odlične vježbe koje direktno utiču na bočne trbušnjake, ali i ostale dijelove tijela.

Spuštanje ruke u stranu


Stanite u raskoračni stav u širini ramena. U ruke uzmite tegove (a). Bez savijanja prema naprijed, lijevu ruku spustite što više u stranu (b). Osjetićete bol u struku. Tada je vrijeme da se zaustavite. Ostanite par sekundi u tom položaju pa se vratite u početni. Vježbu ponovite na isti način, ali sada na desnu stranu. Uradite po deset ponavljanja na svaku stranu.

Zasuk rukama u stranu


Stanite u raskoračni stav u širini ramena. Uzmite teg te ga objema rukama ispružite ispred sebe (a). Ne pomijerajući trup, ruke zarotirajte u lijevu stranu što više možete (b). Zadržite par sekundi pa isto uradite i u desnu stranu. To je jedno ponavljanje. Uradite dvije serije od po deset ponavljanja.

Zasuk rukama prema gore


Uzmite teg objema rukama te ih podignite iznad desnog ramena. Lijevu nogu blago izbacite prema naprijed (a). Istovremeno spustite laktove, a lijevo koljeno povucite prema grudima (b). Vratite se u početni položaj. To je jedno ponavljanje. Uradite deset, promijenite stranu pa ponovite još deset puta.

Zasuk rukama od koljena prema gore


Stanite u širi raskoračni stav te blago savijte koljena. Objema rukama uzmite teg te ga spustite na lijevu butinu (a). Ne savijajući ruke, brzo podignite ruke iznad desnog ramena istovremeno ispravljajući koljena (b). Vratite se u početni položaj. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite deset, promijenite stranu pa uradite još toliko.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info