Ovo su znakovi da ste pronašli svoju srodnu dušu

0

Svakodnevno stupamo u kontakt sa toliko ljudi, jedni dolaze drugi odlaze iz našeg života, neki od tih odnosa su površni, neki dublji…  Ali, da zaista kliknemo sa drugom osobom u pravom smislu te riječi, to je već nešto skroz drugo i mnogo teže.

Takva slučajnost se naziva pronaći srodnu dušu, što se možda desi samo par puta u životu, a može i da se ne desi. Kako se ne bi desilo da vam taj trenutak promakne, saznajte koji znakovi pokazuju da ste pronašli svoju srodnu dušu.


Možda i najkarakterističniji signal da ste pronašli vašu srodnu dušu je osjećaj kao da se poznajete oduvijek. Možete upoznati i nekoga ko je duplo stariji ili nije iste nacionalnosti ili rase kao vi, a opet da osjećate da vas ta osoba razumije na najdubljem nivou.


Možete možda imati drugačiji ukus kada je u pitanju moda, hrana ili neke druge sitnice, ali suštinski vi i vaša srodna duša dijelite ista moralna načela i poštujete iste vrijednosti i principe.

Ukoliko želimo da doslovno dočaramo šta znači pronaći srodnu dušu, onda je to osjećaj takozvanog efekta ogledala. Dovoljno je da samo pogledate srodnu dušu i da znate da misli i osjeća isto što i vi, što kroz postupke koje čini, što kroz riječi koje izgovara.


Vaši zajednički pogledi na svijet i bliska duhovna povezanost dovodi do toga da ste zajedno vrlo kreativni, bilo da se radi o nekim svakodnevnim stvarima ili planovima da zajedno osvojite svijet.

Ne morate da mijenjate jedno drugo. Pošto već dijelite zajednička interesovanja, imate iste moralne principe i iste poglede na svijet, a to znači da nije potrebno da se mijenjate, jer ste već takvi kakvi jeste refleksija jedno drugog.

Izvor: Mogu ja to sama

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info