Dokazano: Ove 4 vježbe najbrže tope kilograme

0

Nemate vremena za odlazak u teretanu? Nema problema. Sljedeće četiri vježbe će učiniti čudo za vaše tijelo, jer za samo dvadeset pet minuta treninga dnevno potrošićete ogromnu količinu kalorija i za veoma kratko vrijeme vaše tijelo dovesti do savršenstva.

Borilački čučnjevi sa poskocima

ratnicki cucanj
Zauzmite čvrsti borilački stav tako što ćete lijevu nogu postaviti ispred desne te tijelo blago okrenuti udesno. Podignite šake do brade. Spustite se u duboki čučanj te lijevom rukom dodirnite pod.

Odgurnite se stopalima, snažno skočite mijenjajući položaj nogu u vazduhu te doskočite tako što će vaša desna noga sada biti naprijed, a lijeva nazad. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite dvadeset pet naizmjeničnih ponavljanja.

Savjet trenera: Pokušajte da prilikom izvođenja skokova uvijek budete na istom mjestu.

Čučanj sa poskokom

cucanj sa poskocima
Zauzmite široki raskoračni stav sa stopalima okrenutim prema vani. Spustite se u čučanj tako da oba koljena budu pod uglom od devedeset stepeni, a ruke postavite u stranu baš kao na slici.

Spuštajući ruke prema dole, poskočite, a odmah zatim ih podignite u drugu stranu. Lagano doskočite u čučanj. Ovo je jedno ponavljanje, a vi uradite dvadeset.

Savjet trenera: Za bolje rezultate, u ruke uzmite tegove ili medicinsku loptu.

Trčanje u mjestu

trcanje u mjestu
Trčite u mjestu tako što ćete četiri puta koljena podići što više prema gore. Nakon toga ispružite ruke ispred sebe te skočite tako da sa oba koljena dodirnete dlanove. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite petnaest.

Savjet trenera: Prilikom doskoka budite pažljivi kako se ne biste ozlijedili.

“Leteći” iskorak

iskorak
Lijevom nogom iskoračite ka nazad. Podignite ruke prema gore kao što je prikazano na slici. Odgurnite se sa oba stopala i skočite uvis.

Doskočite tako što ćete promijeniti položaj nogu prilikom skoka te će sada desna noga biti nazad. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite dvadeset pet naizmjeničnih ponavljanja.

Savjet trenera: Ako vam se vježba čini previše teška, uradite dvadeset pet naizmjeničnih iskoraka (bez poskoka).

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info