Vježbajte ovo pola sata i izgledaćete savršeno!

0

Svakodnevne obaveze te sve manje slobodnog vremena iziskuju mnogo više truda i organizacije ukoliko želite da se posvetite svom tijelu.

Međutim, zahvaljujući kombinovanim vježbama koje ćete izvoditi tri puta sedmično, u trajanju od po pola sata, za kratko vrijeme ćete izgubiti višak kilograma te zategnuti tijelo i to sve bez da izađete iz kuće.

“Jumping jacks“

 skokoviIzvodite ovu vježbu dvije minute bez prestanka.

Iskorak u stranu pod opterećenjem

 bocni iskorakZauzmite raskoračni stav u širini ramena te u svaku ruku uzmite po teg. Iskoračite u desnu stranu i savijte koljeno pod uglom od devedeset stepeni istovremeno spuštajući ruke ispred sebe (kao što je prikazano na slici). Vratite se u početni položaj. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite po dvadeset i četiri ponavljanja na obje strane.

Preskakanje konopca

 preskakanjePoložite konopac na pod te ga preskačite bočnim skokovima pune dvije minute.

Vježba most

 mostLezite na leđa, stopala raširenih u širini kukova; lijevo stopalo postavite na deblju knjigu, a desno spustite na pod. Zategnite stomak i podignite zadnjicu tako da tijelo obrazuje ravnu liniju od ramena do koljena. Spustite se, podignite desno stopalo te privucite koljeno ka grudima. Vratite stopalo u početni položaj. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite dvadest i četiri te ponovite isto i drugom nogom.

Vježba za ruke i zadnjicu

 vjezba za bicepsStanite u širi raskoračni stav, u ruke uzmite teg te zauzmite položaj kao što je prikazano na slici. Spustite se u čučanj, istovremeno povlačeći šaku lijeve ruke prema grudima. Vratite se u početni položaj. Uradite šesnaest ponavljanja pa isto ponovite i desnom rukom.

Brzi skokovi

brzi skokovi Na pod položite konopac te ga preskačite naprijed nazad dvije minute bez prestanka.

Vježba za tricepse sa okretom

 tvistLezite na leđa, noge savijte u koljenima, u desnu ruku uzmite jednoručni teg te ga podignite tako da svu težinu prebacite iza ramena. Desnu ruku savijajte u laktu sve dok ne dotaknete pod, istovremeno spuštajući koljena u lijevu stranu. Osjetićete blago zatezanje u stomačnom pojasu. Ispravite desnu ruku istovremeno dižući kukove, noge, glavu i ramena. Nježno se spustite. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite dvadeset, promijenite stranu te uradite još toliko.

Kombinovana vježba za leđa i stomak

 vjezba za ledjaLezite na stomak, blago podignite grudi, ruke ispružite ispred sebe, a noge zategnite. Prevrnite se na leđa, savijajući koljena te ruke povucite prema glavi. Uradite trbušnjak podižući ruke visoko iznad glave. Vratite se u ležeći položaj, a odmah zatim vratite na stomak. Uradite po deset ponavljanja prvo na desnu, a odmah zatim i na lijevu stranu.

Vježba koljeno-lakat

podizanje noge Zauzmite širi raskoračni stav te ruke podignite iznad glave. Istovremeno podignite lijevo koljeno, a spustite desni lakat tako da se dodirnu u sredini. Isto uradite i sa desnim koljenom i lijevim laktom. Vježbu ponavljajte dvije minute bez prestanka.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info