3 super jednostavne vježbe za vitak struk

0

Najbrži način da se riješite nagomilanog viška u predjelu struka su vježbe koje direktno pogađaju bočne mišiće stomaka. Sljedeće tri vježbe, u kombinaciji sa pravilnom ishranom i kardio treningom (trčanje, aerobik i vožnja bicikla) za kratko će vrijeme “utegnuti“ vaš struk bolje od bilo kakvog korzeta ili steznika.

Bočni trbušnjaci

Lezite na lijevu stranu te se oslonite na lijevu podlakticu. Desnu ruku stavite iza glave, savijte koljena te ih odignite desetak centimetara od poda. Ovo je početni položaj. Stisnite bočne mišiče te povucite koljena i lakat desne ruke jedne prema drugima. Zadržite par sekundi pa se vratite u početni položaj. Uradite dvanaest ponavljanja, promijenite stranu te uradite još toliko.

 

Rotacija struka

Zauzmite raskoračni stav u širini kukova sa rukama podignutim ispred grudi. Ne pomijerajući donji dio tijela, okrenite se prvo u desnu, a odmah zatim i u lijevu stranu. Uradite tri serije od po dvadeset brzih ponavljanja.

 

Rotacija struka sa podizanjem koljena

Ova vježba je vezana za prethodnu i sastoji se od tri pokreta. Prva dva su rotiranje tijela u desnu i lijevu stranu nakon čega izvodite treći pokret, okretanje u desnu stranu sa istovremenim podizanjem desnog koljena. Nakon toga spustite desnu nogu, okrenite tijelo lijevo-desno pa ponovo lijevo podižući istovremeno i lijevo koljeno. Nastavite naizmjenično da rotirate tijelo sve dok svaku nogu ne podignete po dvanaest puta.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info