Šminkanje poslije četrdesete: Ovo treba da zna svaka žena

0

Tinejdžerski dani bili su za eksperimentisanje. (Sjaj za usne sa šljokicama? Super!). U dvadesetima ste rizikovale. (Zelena maskara? Što da ne!). U tridesetima ste se još uvijek pronalazile (Novi trend? Idemo!). Međutim, sada ste u četrdesetima i vrijeme je da izgledate savršeno, od obrva do usana. Sljedećih sedam trikova svaka zrela dama bi trebalo da savlada.

Odvažan izgled


Do trenutka kada dođete u četrdesete, trebalo bi da budete dobro upućene u to šta je odvažan izgled, bez obzira da li to znači kombinovanje vatreno crvenog karmina sa crnim komadima garderobe ili je u pitanju vamp izgled koji se najbolje postiže pomoću bordo nijanse karmina i zalizane kose.

Cjelodnevni karmin


Prvo je potrebno stvoriti bazu tako što ćete usne popuniti olovkom koja je najsličnija prirodnoj boji usana, a nakon toga nanesite omiljeni karmin. Zatim, usne “posušite” maramicom te nanesite prozirni puder. Na kraju, nanesite novi sloj karmina. Rezultat? Karmin više nećete nanositi tokom cijelog dana!

Guste i duge trepavice


Savjet: uvijek koristite dvije maskare. Počnite s maskarom za volumen, kako biste dobile guste trepavice, a zatim nanesite vodootpornu maskaru za dužinu kako biste trepavice definisale i razdvojile.

Odgovarajući puder


Da li vam se desilo da ste nanijele puder i dobile nijansu koja se u potpunosti razlikuje od vaše kože? Bez obzira da li je to bilo svjetlije ili tamnije, sigurno nije izgledalo privlačno. Zrele žene znaju kako odabrati pravi puder (potrebno ga je testirati na ključnoj kosti, a ne na unutrašnjem dijelu ruke). Takođe, one konturisanju prilaze sa dodatnim oprezom.

Popunjavanje obrva


Vjerovatno ste eksperimentisale sa većim količinama pudera i pomade i shvatile kako su preguste obrve jednako loše kao i rijetke. Uradite to na pravi način u četrdesetima. Evo i kako.

Skidanje šminke


Možda vam se u tridesetima i desilo da ste zaspale sa vještačkim trepavicama i probudile se sa jastučnicom crvenom od karmina. Nemojte to nikada više sebi dozvoliti. Kako biste najlakše skinule šminku sa očiju (a da ne dođe do stvaranja natečenosti i crvenila), tufer natopite sredstvom za skidanje šminke i držite na kapcima po deset sekundi, a nakon toga ćete veoma lako skinuti tu maskaru, sjenku i sve ostalo što ste stavile na oči.

Praćenje trendova


Monohromatski nokti. Naravno. Šljokičasti karmin. Pa i ne baš. Potrebno je uspostaviti granice i znati kada je potrebno reći: “Ne”, i ostaviti prolazne trendove djevojčicama. Previše si iskusna da bi se povodila za svakim novim trendom.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info