Trikovi za prekrasnu kosu u koje se kunu prezaposlene žene

0

Previše vremena provodite na poslu pa niste u mogućnosti da se u potpunosti posvetite stilizovanju vaše kose? Ne brinite, jer donosimo osam provjerenih trikova zahvaljujući kojima će vaša kosa izgledati zdravo i njegovano te ćete uvijek imati frizuru za kojom će se svi okretati.

Prorijedite odlaske kod frizera


Niste u pravu ako mislite da je ultra kratka kosa jednostavna za održavanje. Kratke frizure zahtijevaju česte posjete frizeru i mnogo više “posla“ oko stilizovanja za razliku od paža ili duge kose. Plus, kratku kosu ne možete svezati u rep ili podići u punđu kada nemate dovoljno vremena da joj se u potpunosti posvetite.

Ne pretjerujte sa stepenastim šišanjem


Stepenasto ošišana kosa takođe zahtijeva redovne posjete frizeru. Međutim, ako samo prednji dio ošišate stepenasto, a zadnji ostavite ravnim, mnogo manje posla ćete imati oko stilizovanja.

Zaštitite vrhove


Njegujte vrhove kako biste što rjeđe išle kod frizera. Pokušajte da svedete pranje kose na minimum, obavezno koristite regenerator, ali i masku te, prilikom korištenja pegle ili figara, obavezno nanesite sredstvo za zaštitu od toplote. Takođe, jednom sedmično nanesite masku koja će vratiti vlažnost i obnoviti kutiklu kose,a samim tim i smanjiti mogućnost pucanja vrhova.

Sakrijte izrast bez odlaska frizeru


Ako je izrast i više nego vidljiv, a smatrate da još nije vrijeme da idete kod frizera, sakrijte ga pomoću spreja. Sijede vlasi možete sakriti maskarom ili tamnijom sjenkom.

Izvucite pramenove koji će trajati mjesecima


Idealna boja pramenova zavisi od boje tena, ali i od trenutne boje kose. Dobro bi bilo da previše ne odstupate od prirodne boje te da pramenovi budu za nijansu do dvije svjetliji ili tamniji od nje. One najsvjetlije izvucite odmah uz lice kako bi vaša kosa izgledala što prirodnije.

Uštedite vrijeme prilikom feniranja


Fokusirajte se na onaj vidljivi dio kose. Sušenje započnite tako što ćete rukama raščešljavati kosu. Dok je još uvijek pomalo vlažna, nanesite nekoliko kapi sjaja te završite feniranje tako što ćete, uz pomoć četke, isfenirati samo spoljašnje slojeve kose.

Ako imate kovrdžavu kosu, nemojte koristiti fen


Žene sa kovrdžavom kosom su prave srećnice, jer što se manje trude, kosa izgleda bolje. Nanesite neki od proizvoda protiv elektriciteta u kosi te prstima nježno uvijte loknu po loknu. Nakon toga pustite da se kosa osuši na prirodan način.

Stilizujte kosu dok spavate


Operite kosu prije spavanja te višak vode uklonite peškirom (ili još bolje pamučnom majicom). Nanesite laganu pjenu ili gel za kosu. Napravite dvije manje punđe (jednu sa lijeve strane glave, a drugu sa desne). Probudićete se sa predivnim valovima. Takođe, isto ćete postići ako prije spavanja napravite nekoliko labavih pletenica.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info