Brzo i bez pečenja: Eurokrem torta od samo 5 sastojaka

0

Kolači i torte koji se ne peku uvijek su dobra opcija, jer nam je potrebno manje vremena da ih napravimo, a upravo jedan takav recept vam donosimo danas.

Ova fantastična torta sa eurokremom i keksom će vas osvojiti na prvu, nije potrebno mnogo sastojaka da je napravite, a sigurno ćete uživati u svakom zalogaju. Prijatno!

Sastojci

foto: Jednostavno ukusno

  • 1.5 – 2 dupla pakovanja bijelog petit keksa
  • 1.5 – 2 dupla pakovanja tamnog petit keksa (sa kakaom)
  • 150-200 grama bijelog eurokrema
  • 150-200 grama crnog eurokrema
  • 5 dl slatke pavlake.

Glazura

  • 1 dl slatke pavlake
  • 100 grama čokolade.

Priprema

Umutite slatku pavlaku pripremljenu za fil i podijelite na dva dijela. U jedan dio dodajte bijeli eurokrem, u drugi crni. Dobro umutite. Tačnu količinu eurokrema odredite prema svom ukusu i slatkoći slatke pavlake koju koristite.

Dno kalupa za tortu (kojem se skida obruč i prečnika 28 cm) obložite pek papirom. Premažite kalup puterom i pospite šećerom u prahu.

Keks potapajte u mlijeko, a zatim ga redajte, jedan krug jedna boja, drugi krug druga boja. Na crni keks nanosimo bijeli fil, a na bijeli crni fil. Kada popunite cijeli kalup, ostatak bijelog i crnog fila spojite i dobro izmiješajte da se boja ujednači. Premažite tortu (ne vadimo je iz kalupa!) tim filom i dobro popunite eventualne rupice i nejednakosti u visini keksa.

Za glazuru otopite čokoladu i, još dok je vruća, dodajte slatku pavlaku. Prelijte preko torte i ukrasite kokosom ili po svojoj želji. Tortu ostavite da odstoji preko noći u frižideru, a zatim možete bez problema da je premjestite na tacnu na kojoj ćete da poslužujete.

Pogledajte i video kako da napravite ovu ukusnu tortu.

Izvor: Jednostavno ukusno

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info