5 trendi načina da kombinujete helanke ove zime

0

Do sada ste vjerovatno naučile da helanke nisu samo za trening ili opuštenu, kućnu varijantu. Osim što su udobne, one su i veoma moderan odjevni komad, posebno kada je riječ o modelima od vještačke kože, a uz koji ćete izgledati privlačno pa čak i elegantno. Evo i kako ih možete kombinovati ove sezone.

Opuštena varijanta za svaki dan


Kada je riječ o kožnim modelima helanki, onda u najvećem broju slučajeva pričamo o crnima, a koje se tako dobro mogu iskombinovati sa svim drugim bojama i komadima garderobe.

Takođe, jednako dobro se slažu i sa raznim modelima obuće, a fantastičan stajling možete dobiti kada crne helanke kombinujete sa bijelom rolkom (bilo da je u pitanju deblja majica ili džemper sa rol kragnom) i moto čizmama. Kombinaciji dodajte i mekani kaput te ste spremne za obavljanje svakodnevnin obaveza, ali i za popodnevnu kafu sa prijateljicama.

Ultra efektno


Iako su crne kožne helanke, zapravo, model koji ćete najčešće vidjeti, izdvojite se iz mase tako što ćete birati helanke u boji, a kako nam je zimska sezona, tako se možete odlučiti za tamno crvene kožne helanke.

Veoma upečatljive, odlično ih možete iskombinovati sa govoto svim bojama, a kombinacija sa rolkom, kratkim kaputom i gležnjericama samo je jedna od fantastičnih opcija. Upravo pomenuta boja doprinijeće da dobijete ultra efektnu kombinaciju, a koja odgovara mnogobrojnim prilikama.

Urbana elegancija


Nikada nećemo odustati od životinjskog dezena, koliko god se on ne sviđao nekima (hej, ako vam se ne sviđa, a vi okrenite glavu na drugu staranu). Naravno, nikada nećemo ni pretjerati sa istim, jer znamo da ga nikada nećemo nositi od glave do pete te da ćemo u sklopu jedne kombinacije imati samo jedan komad garderobe pomenutog dezena.

A, s obizirom na to da je zimska sezona, bundica sa životinjskim dezenom sigurno će osvježiti svaku kombinaciju pa je čak podići i na jedan viši nivo. Primjera radi, ako želite da dobijete urbano i elegantno modno izdanje, ove zime možete kombinovati kožne helanke sa duksericom te kombinaciji dodati patike, a kao šlag na tortu dolazi bundica sa životinjskim dezenom. Apsolutno fantastično!

Poslovna kombinacija


Kožne helanke veoma su zahvalan komad garderobe, a osim što su veoma udobne i praktične, zaista ih možete nositi u mnogobrojnim prilikama, od neformalnih situacija do posla. Da, kožne helanke možete nositi i u poslovne svrhe, jer su one model koji neodoljivo podsjeća na kožne pantalone.

Veoma lako ih možete kombinovati sa raznim modelima bluza i košulja, majica i džempera, a jednako dobro se slažu i sa svim modelima kaputa i elegantnih zimskih jakni. Za što upečatljiviji stajling, možete dodati i par asesoara sa životinjskim dezenom.

Za veoma hladne dane


Veoma hladni dani nisu ništa novo tokom zimske sezone i često smo suočeni sa temperaturama koje su ispod nule. Tokom tih dana, osim “standardnih” kombinacija, možete se odlučiti da nosite i kožne helanke – veoma su moderne i udobne, a ukoliko ih kombinujete na sljedeći način, sigurno vam neće biti hladno.

Za što udobniji stajling tokom i najhladnijeg zimskog dana, poželjno je da kožne helanke kombinujete sa čizmama preko koljena. Što se tiče gornjeg dijela kombinacije, majica i džemper odradiće fantastičan posao, a kao završni pečat dodajte midi kaput (kaput koji seže do pola lista) i nema zime.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info