Ovo su najbolje boje šminke za zelene oči

0

Često se za njih kažu da su najljepše oči. Žene koje imaju zelene oči su nježne i suosjećajne. Iako, s vremena na vrijeme, imaju i tendenciju da budu prilično ljubomorne, treba uzeti u obzir da su zelenooke dame veoma strastvene i da često imaju spektakularne veze. O broju udvarača da i ne pričamo. Ukoliko imate zelene oči, u nastavku pogledajte koje boje šminke odgovaraju baš vama.

Sivo-smeđa sjenka


Apsolutno svakoj ženi je potrebna neutralna sjenka, a kada je riječ o ženama zelenih očiju, riječ je o sivo-smeđoj sjenki (često je nazivaju i “mišjom” bojom). Topliji donji tonovi ove boje bolje pristaju zelenim očima od pepeljastih tonova. Sivo smeđa sjenka ističe zelene oči na najbolji mogući način.

Ajlajner boje uglja


Teški, crni ajlajner može izgledati žestoko na svijetlim očima, posebno tokom dana. Kremasta olovka boje ugljena je nježnija, privlačnija alternativa. Pomoći će vam da istaknete prekrasnu zelenu boju vaših očiju, a da ne izgledate neukusno.

Sve nijanse ljubičaste


Ljubičasta boja laska očima svih boja, ali kada je riječ o zelenim očima, ona je spektakularna. Komplementarna boja zelene boje je crvena pa svaka sjenka, čiji su donji tonovi u crvenoj boji, pomaže zelenim očima da se istaknu. Lavanda, ljubičica, patlidžan – apsolutno sve nijanse ljubičaste boje će funkcionisati. Za najatraktivniji rezultat, sjenku koncentrišite blizu trepavica.

Olovka boje kafe


Mrvica smeđe olovke za oči ima isti efekat kao crna, ali je manje gruba. Topla smeđa nijansa mnogo je nježnija od crne i bolje pristaje svjetlijim očima.

Zagasito srebrna sjenka


Nanosite je na gornje kapke i unutrašnje uglove. Zagasito srebrna sjenka će vam pomoći da istovremeno izgledate misteriozno i otvoreno, a krajnji rezultat je raskošan i fantastičan izgled.

Metalik sjenka boje žalfije


Nemojte “bježati” od zelene sjenke. Ipak, bilo bi dobro da koristite one koje su višedimenzionalne. Kad god koristite šminku boje vaših očiju, vi se zapravo igrate sa teksturom. Šta to znači? Svjetlucave ili metalik sjenke zagasitijih zelenih tonova dodatno će istaknuti vaše oči.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info