3 najmodernije boje koje ćemo nositi cijelu zimu

0

Sa svakom sezonom u prvi plan izbijaju i nove boje, a ako vam je cilj da i tokom zime izgledate moderno, privlačno i urbano, birajte sljedeće tri.

Topla smeđa


Topla, privlačna i tako dobra za kombinovanje sa mnogobrojnim drugim bojama, smeđa nam ponovo stupa na scenu i rado ćemo je nositi tokom cijele zime (usudimo se reći i proljeća). Dolazi nam u više nijansi, od tamne nijanse cimeta do svijetle nijanse morskog pijeska.


Ovu boju možete uvrstiti u svakodnevni stajling na više načina, a s obzirom na to da je riječ o zimskoj sezoni, možda jedan od najboljih načina na koje to možete da uradite jeste da birate kapute u nekoj od nijansi ove prekrasne boje. Nosićete ih više sezona, a sama boja će vam sigurno uljepšati svaki tmurni dan.


Ono što je dobro kod ove boje jeste što ona dolazi u više nijansi, a koje su idealne za kombinovanje jedna između druge. One su sve u neutralnom spektru te se odlično slažu i sa svim drugim bojama iz pomenutog spektra mada nećete pogriješiti ni ako malo rizikujete i dodate im neku od vatrenih ili jarkih nijansi (za početak, možda najbolje u vidu aksesoara).

Crvena


Boja strasti, boja odvažnosti, boja samouvjerenosti – sasvim prekrasna i uvijek će vas dovesti u sam centar pažnje – veličanstvena crvena. Iako je ne možete nositi baš u svim prilikama (ne zato što ona nije lijepa već zato što je ultra upečatljiva), jedan od načina na koje je možete uvrstiti u svakodnevni stajling jeste u vidu aksesoara.


Ukoliko vam je cilj da svakodnevno modno izdanje učinite veoma upečatljivim, onda je crvena definitivno boja koju bi trebalo da dodate u svoj stajling tokom ove zimske sezone. Odlično se slaže sa svim neutralnim bojama pa čak i sa gotovo svim nijansama smeđe.


Za crvenu se može reći i kako je boja koju nose žene koje imaju samopouzdanja (obično dolazite u sam centar pažnje kada nosite komade garderobe u ovoj boji), a sasvim sigurno nikada ne bi trebalo da izbjegavate – idealna je za tmurne zimske dane, jedna je od vodećih boja i tokom praznične sezone, a učiniće da vaš stajling bude fantastičan.

Zelena


Boja koja se može naći u prirodi i boja koja nam je posebno draga tokom praznične sezone, dolazi nam u sam vrh popularnosti, kao nikada ranije. Ove zime je možete uvrstiti u svoj stajling na mnogobrojne načine, a sigurno će vam pomoći da dobijete veoma moderno modno izdanje.


Zelena je odlična i iz razloga što nam dolazi u više nijansi – svjetlijih i tamnijih – a sve se podjednako preporučuju za ovu zimsku sezonu. S druge strane, nešto tamnije nijanse zelene ponašaju se poput neutralnih boja pa ih možete dobro iskombinovati sa svim drugim bojama.


Zelena je, u svakom slučaju, boja kojoj ove zimske sezone nećemo odoljeti, bilo da je nosimo u formalnim ili neobaveznim prilikama i bilo da je riječ o aksesoarima, koji će pomoći da stajling izgleda modernije i privlačnije, ili pak o osnovnim komadima garderobe – od suknje ili džempera do pantalona ili jakne.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info