15 prekrasnih jakni koje ćemo nositi ove zime

0

Jakna je definitivno komad garderobe koji nam je i više nego potreban tokom hladnih zimskih dana, a kako bi vam bilo dovoljno toplo te kako biste ujedno izgledale veoma moderno, donosimo petnaest prekrasnih modela za zimsku sezonu.

Krzno


Jakne od vještačkog krzna veoma su popularne, ali i veoma zgodne za kombinovanje. U zavisnosti od toga za koji model se odlučite, jaknu od vještačkog krzna možete kombinovati sa tako mnogo drugih komada garderobe, ali i nositi je u svim prilikama.

Devedesete


Ona je bila apsolutni hit tokom devedesetih godina prošlog vijeka, a ponovo je veoma popularna i moderna. Riječ je o takozvanoj puffer jakni, a koja izgleda kao da je naduvana. Možete je kombinovati sa pantalonama, suknjama, farmericama… Ma, s čim god poželite!

Bordo plava


Veoma zahvalna za kombinovanje, jer su bordo i plava dvije neutralne nijanse koje se veoma lako mogu uklopiti u svakodnevni stajling. S obzirom da je riječ o neutralnim nijansama, ovu jaknu možete kombinovati sa drugim neutralnim bojama, ali i sa onim koje su svjetlije i živahnije.

Parka


Postoje veoma velike šanse da ovu jaknu već imate. Riječ je o jakni sa kapuljačom koja je oivičena krznom, a koja je zaista odlična za hladne zimske dane. Krzno je samo detalj koji je čini veoma modernom i poželjnom, a pomoći će vam i da sasvim običnu kombinaciju učinite odličnom.

Duga jakna


Ona je odlična, jer je možete kombinovati i sa mini haljinama i mini suknjama (pomoći će vam da vam bude dovoljno toplo), ali i sa većinom drugih komada garderobe. Zapravo, može se reći da je ovaj model jakne idealna zamjena za dugi kaput.

Jakna kaputić


Jakna, koja neodoljivo podsjeća na kraći kaput, komad je garderobe koji je zaista vrijedan investiranja. Ono što je kod nje odlično jeste što je možete nositi u svim prilikama, ali i više sezona, jer je jedan od vanvremenskih stilova.

Kratka krznena jakna


Topla i udobna, kratka jakna od krzna komad je garderobe koji tako rado nosimo tokom zimske sezone. Uvijek je popularna, a vašem svakodnevnom stajlingu može dati i dašak glamura. Što se tiče kombinovanja, opcije su mnogobrojne pa je možete nositi u svim prilikama.

Parka-kaputić


Volite parku, ali ste i ljubitelj kaputića? Za vas je idealna parka-kaputić, a riječ je o zimskoj jakni čiji je kroj veoma sličan kaputu, a koja ima kapuljaču oivičenu debelim slojem krzna. Dakle, dvije muve jednim udarcem!

Ovčija koža


Svuda ste mogli da je vidite, ali i da čujete kako je zovu shearling jakna. Ovdje je riječ o jakni čiji je unutrašnji dio od ovčije vune, a spoljašnji najčešće od ovčije kože. Ipak, na tržištu se mogu pronaći mnogobrojni modeli od vještačke kože, koji izgledaju jednako dobro.

Mongolska vuna


Bundice i prsluci od vune mongolske ovce (prirodne ili imitacija), veoma su popularan komad garderobe tokom zimske sezone, a ujedno su jako privlačne i zahvalne za kombinovanje. Možete ih nositi sa suknjama, pantalonama pa čak i haljinama, a samo će dodatno obogatiti vaš stajling.

Klasična kockasta jakna


Model koji je prava klasika, ali i veoma popularan. Kockaste jakne mogu se kombinovati sa svim drugim komadima garderobe, a ono što je kod njih specifično jeste da najčešće sežu tik ispod kukova.

Krznena kragna


I ovdje se najčešće radi o prerađenoj ovčijoj vuni ili pak o vještačkom krznu, a i ovaj model jakne bio je veoma popularan u prošlom milenijumu, tačnije sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka. Iako je riječ o retro modelu, čini se da će se na modnoj sceni zadržati još dugi niz godina.

Vrati mi, vrati, bundu…


Uvijek će biti jedna od najpopularnijih zimskih jakni (ukoliko se uopšte može nazvati jaknom) i tačka! Duža ili kraća? Sve zavisi od vas i vaših preferencija, a mi svakako preporučujemo dezenirane modele. I, naravno, od vještačkog krzna.

Kožna jakna


Uvijek je bila vanvremenski komad garderobe koji ne poznaje godine ni godišnja doba. Prava ili vještačka koža – to sve zaivisi od vas i vaših afiniteta. Sve u svemu, ona je jako popularna i nikada, zapravo, ne gubi na popularnosti, bez obzira na model.

Brušena koža


Isto tako, brušena koža jedan je od materijala koji su uvijek popularni i moderni, a kada je riječ o jaknama za zimsku sezonu, jedan od najboljih modela je onaj koji je obložen krznom s unutrašnje strane.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info