5 jednostavnih vježbi za seksi trbušnjake

0

Kada je riječ o ljepoti, svaka žena sanja da ima besprijekorno čisto lice, bujnu kosu i ravan stomak. Od ove tri stvari najteže je imati ravan stomak. Ali nemojte se predavati tako lako, jer donosimo pet super jednostavnih vježbi pomoću kojih ćete za kratko vrijeme zategnuti stomak i savršeno izgledati u bilo kojoj majici ili haljini.

Izdržaj na stolici


Sjedite na stolicu. Ruke postavite na kraj stolice tako da su prsti okrenuti prema koljenima. Zategnite zadnjicu i polako je podignite od stolice. Zadržite se u tom položaju dok ne izbrojite do deset pa se polako vratite u sjedeći položaj. Vježbu ponovite petnaest puta.

Delfin


Zauzmite položaj za sklek, ali se za ovu vježbu morate osloniti na laktove (A). Lagano podignite kukove prema gore vodeći računa da su leđa ravna, a noge zategnute (B). Ostanite u ovom položaju trideset sekundi (ili manje, zavisi koliko ste fizički spremni) te se vratite u početni položaj. Vježbu ponovite deset puta.

Pravljenje krugova jednom nogom


Lezite na leđa. Ruke su ispružene pored tijela. Obje noge podignite par centimetara od poda. Nakon toga jednu nogu podignite prema gore tako da pravi ugao od 90 stepeni u odnosu na pod. Sada tom nogom počnite praviti male krugove u vazduhu (u pravcu kretanja kazaljke na satu). Uradite deset ponavljanja pa isto ponovite i drugom nogom. Pokušajte da u toku cijele vježbe ne spuštate noge na pod.

Trbušnjaci sa opterećenjem


Lezite na leđa sa nogama savijenim u koljenima. U ruke uzmite medicinku (ili teg) te je stavite ispred grudi (1). Podignite se u sjedeći položaj, a istovremeno medicinku (teg) gurnite prema naprijed. Ruke moraju biti potpuno zategnute (2). Vratite medicinku (teg) nazad te se i vi vratite u početni položaj. Vježbu ponovite još petnaest puta.

Bicikl


Lezite na leđa sa rukama savijenim iza glave. Koljena približite grudima, a ramena par centimetara podignite od poda. U vazduhu ispružite desnu nogu, a lijevu savijte pod uglom od 45 stepeni. Istovremeno lijevom koljenu približite lakat desne ruke. Brzo zamijenite strane tako što ćete desnom koljenu privući lakat lijeve ruke. Uradite dvadeset naizmjeničnih ponavljanja.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info