5 rečenica koje muškarci kažu prije prevare

0

Ako jedan od partnera vara, uglavnom nešto nije dobro u vezi. Prije nego što dođe do toga, postoje različiti znakovi. Na primjer, ako čuješ jednu od ovih rečenica, moraš biti na oprezu.

“Imam osjećaj da me više ne cijeniš.“


Ova rečenica otkriva da on vjerovatno nije više toliko srećan kao prije te se osjeća zanemarenim. Naravno, to ne znači odmah da će te uskoro prevariti, ali može doći do toga. Ako se jedan od partnera osjeća premalo cijenjeno, može se dogoditi da potraži (seksualnu) potvrdu kod druge osobe. Ako načne tu temu u razgovoru, važno je da otvoreno popričate te zajedno nešto uradite da se situacija promijeni.

“Oprosti što ti nisam odgovorio na poruku. Bio sam pod stresom.”


Čak i da ima brdo neriješenog posla na stolu, vremena za kratku poruku sigurno uvijek može pronaći. Dakle, ako on odjednom više ne odgovara redovno na poruke, moguće je da je to znak da ima neke druge (ili je kod druge) prioritete. Pozovi ga ljubazno na razgovor kako bi otkrila zašto ti više ne odgovara.

“Na poslu je bilo OK.”


Ovdje se ne radi o značenju rečenice, nego o kratkom odgovoru. Dok je prije temeljno pričao o tome kako je proveo dan te s veseljem prepričavao razne dogodovštine, kratak i štur odgovor znak je za opasnost. Dakle, vrijeme je da sjedneš s njim i porazgovaraš.

“Idemo nešto novo isprobati u krevetu.”


Ako ti je duže vrijeme intimni život jednoličan, generalno je dobro kad jedan partner želi isprobati nešto novo. Ali, to bi moglo značiti i da nije potpuno zadovoljan seksualnim životom. Shvati njegove želje ozbiljno i isprobaj – naravno, jedino ako se slažeš s tim što je predložio – nešto novo. Tako možete zajednički riješiti problem, nanovo zapaliti plamen u vezi, a i on će biti zadovoljan te neće morati tražiti satisfakciju negdje drugo.

“To je tek za nekoliko mjeseci. Još ne bismo trebali razmišljati o tome.”


Ako tvoj partner ne želi praviti dugotrajne planove, to bi mogao biti znak da nije siguran šta će biti s vama za nekoliko mjeseci. Onda je krajnje vrijeme za razgovor, kako bi otkrila imate li iste ili bar slične planove o budućnosti.

Izvor: Miss7

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info