Najteže je živjeti sa iskrenom ženom: Zašto je veza sa ženom čistog i otvorenog srca najveći izazov

0

Mnogi muškarci tvrde da je iskrenost ono što žele u odnosu i optužuju žene za manipulaciju i neiskrenost. Ali kad se zaista sretnu sa iskrenom osobom, vrlo brzo ustanove da iskrenost uopšte nije ono što su zamišljali i da je najčešće – neprijatna. Iskrene žene imaju nezgodnu naviku da budu iskrene u svemu.

Ona ne oklijeva da vam kaže istinu


Možda i oklijeva, ali na kraju ipak vam govori istinu, jer je to ono što joj najbolje ide. Ta istina je možda smiješna, bolna, neprijatna, krajnje nepovoljna za nju ili krajnje izazovna za vas, ali ona će vam je reći, takvu kakva je.

Ukoliko niste navikli na otvorenost i neposrednost, zbunićete se, a vrlo vjerovatno i uvrijediti, ali to je vaš problem – a ona će vam i na to skrenuti pažnju.

Ona postavlja nezgodna pitanja


Možda su njena pitanja suviše duboka ili suviše lična, zahtijevaju da razmišljate o osjetljivim stvarima koje radije potiskujete ili otvaraju bolne teme, koje biste najradije zaobišli. Sa nezgodnim pitanjima i teškim odgovorima, ona je potpuno na svom terenu, a vi na klizavom.

Ona ruši vaše zidove


Iskrena žena zna da sigurno imate zadršku, odbrambene mehanizme i emotivne zidove koje jedino valja porušiti i ona to čini. Ona prelazi vaše granice i precizno nalazi slaba mjesta u vašim zidovima.

Sa njom ste stalno malo van zone komfora i malo strepite šta će sljedeće iskočiti, ali u jedno možete biti sigurni – šta god da je budete pitali, dobićete pošten odgovor.

Ona otvoreno govori o svojim osjećanjima


Njen otvoren nastup je za vas možda suviše agresivan pa, kad se postavite odbrambeno u odnosu na njene zahtjeve (šta traži u vezi i šta joj smeta), naći ćete se potpuno zbunjeni i razoružani pred njenom ranjivošću, koju takođe uopšte ne krije.

Ona je otvorena po pitanju svih svojih osjećanja, a njihov spektar je toliko širok, dubok i kompleksan da će vam se zavrtiti u glavi. Kako neko može da osjeća sva ta osjećanja odjednom?

Ona ne igra emotivne igre


Vjeruje u pravu ljubav i manje od toga je ne zanima. Ako ste navikli na emotivne igre, na prikrivena značenja i potrebu da nečije riječi i ponašanje tumačite i razotkrivate, bićete zatečeni. Kod nje je sve na otvorenom i bolje joj vjerujte kad vam kaže da je nešto tako kako jeste, nego da uzalud tragate za skrivenim značenjem i da se pitate šta je time htjela da kaže i postigne.

Možda vam je neprijatno što neko tako ogoljava svoje želje i očekivanja, možda mislite da žena treba da bude tajanstvena i da vam omogući da je razotkrivate i da ljubav treba da bude romantična i opojna, ali onda ćete se silno namučiti sa iskrenom ženom. Ona jeste i romantična i nježna, ali je istovremeno i praktična i ne trpi gluposti. I mnogo bolje od vas zna šta je ljubav.

Ona vam neće zaslađivati istinu da biste je lakše progutali


I evo njene najveće, a možda i nepodnošljive “mane” – nju ne zanima da se bavi njegovanjem i održavanjem vašeg ega. Tamo gdje bi vas neka drugačija žena tetošila, podsticala, navodila, zamagljivala istinu na sve načine, da bi zaobilaznim putevima (koji idu oko vašeg ega i ne ugrožavaju ga) dospjela do cilja (koji vi ne vidite), iskrena će vas pogoditi istinom, kao pesnicom u bradu.

Ona može da vam zašećeri gorku pilulu, nije nesposobna da to uradi. Ako pribjegne tome, radiće protiv sebe i protiv vas i preziraće vas što prosto tražite da vas tetoši tamo gdje treba da dobijete dobre batine da biste upoznali granice svoje snage.

Time što vam zadaje direkt u ponos, ona vam ukazuje poštovanje i povjerenje – to nije bezobrazluk ni želja da vas povrijedi. Ona vam daje najbolje od sebe – svoju iskrenost i otvorenost, a vi se vrijeđajte ako tome niste dorasli.

Izvor: Wannabe magazine

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info