Zbog ove četiri stvari pucaju i najstabilnije veze i brakovi

0

Svaka ljubavna veza je drugačija, ali se kroz njih često provlače slični obrasci ponašanja. Nakon što prođe period “medenog mjeseca”, a parovi se počnu osjećati potpuno sigurno, mnogi zaborave činjenicu da se oko partnera i dalje treba truditi.

Naravno, vaši životi nisu Diznilend i ne morate glumiti nešto što niste, ali svako od nas se voli osjećati voljenim i željenim. No, nažalost, mnogi zaboravljaju na taj jednostavan savjet te ne čudi što njihove veze nerijetko propadaju zbog jednog od sljedeće četiri stvari.

Nedostatak komunikacije


Svima je jasno da ste umorni od napornog dana na poslu, ali to nije opravdanje da na kafi s partnerom komunicirate isključivo sa svojim telefonom, a njega i njegovu priču potpuno ignorišete.

Ni sami ne biste htjeli da vas druga strana ne doživljava dok joj pokušavate ispričati nešto što je vama bitno. Pojedinci nisu ni svjesni da ignorišu osobe oko sebe pa ne bi bilo loše upozoriti ih na to.

Nedostatak vremena


Postoje dani kada vam se čini da nemate vremena ni za najbanalnije stvari i to je potpuno u redu. Svako od nas je barem jednom doživio takav scenario. No, ako to nije izuzetak nego pravilo – imate problem.

U ovom slučaju ne postoji alternativa. Parovi moraju pronaći vremena jedno za drugo. Nije važno hoće li to biti večera, šetnja, odlazak u bioskop ili, jednostavno, zajedničko gledanje omiljene serije dok se izležavate na kauču.

Previsoka očekivanja


Ako vi niste savršeni, ne očekujte ni od drugih da to budu. Dobro je imati kriterije, ali ponekad se dogodi da naši visoki standardi postanu potpuno nerealni.

Partner će možda pristati zbog vas promijeniti neke svoje navike (i budite mu zahvalni na tome), ali nemojte očekivati da od njega možete stvoriti neku potpuno novu osobu. Sigurno ni vi ne biste bili presrećni da se vašem partneru odjednom ne sviđa ništa vezano za vas, a navodno je “zaljubljen preko ušiju” u vas. Hmm, upitna je ta ljubav.

Dosada


Ako mislite da je super što svako veče, nakon što se cijelog dana niste vidjeli ni čuli, legnete u isti krevet i svu svoju pažnju posvetite društvenim mrežama – varate se.

Umjesto da mu ljubav izražavate označavajući ga na svakoj romantičnoj objavi na nekoj od društvenih mreža, radije ga poljubite i zagrlite iz čistog mira. A ne bi bilo loše ni da se prisjetite svih onih zabavnih stvari koje ste zajedno radili na početku vaše ljubavne priče.

Izvor: Index Rouge

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info