6 stvari koje žene sa prekrasnom kosom rade svaki dan

0

Ukoliko želite da uvijek imate lijepu kosu, prestanite raditi stvari koje samo stanjuju debljinu vašeg novčanika i ne daju skoro pa nikakve rezultate!

Umjesto toga, pridržavajte se sljedećih savjeta koji će vam pomoći da uvijek imate lijepu i zdravu kosu koja je idealna za frizuru kakvu god poželite.

One izbjegavaju upotrebu alata za stajling koji rade na principu toplote, koliko god je to moguće


Ali, da budemo iskreni, nekada ih zaista morate koristiti. Najbolje je da koristite viklere na paru, jer su oni veoma nježni prema kosi. Ako nikako ne možete izbjeći upotrebu fena, uvijača ili pegle za kosu, prije njihovog korištenja obavezno koristite serum za zaštitu kose od toplote.

One uvijek spavaju na svilenim jastučnicama


Glatka tekstura svile nije gruba prema vašoj kosi na način na koji je to pamučna jastučnica (zbog svilene jastučnice i vaša kosa će ujutro biti glatka).

Njima je kosa uvijek čista


Dok god koristite kvalitetne prozvode za pranje kose manja je vjerovatnoća da ćete kosu morati često prati, ali i da će se ona oštetiti (primjera radi, manja je vjerovatnoća nastanka ispucalih vrhova). Niste sigurni koliko često kosu trebate šamponirati?

Primjenjujte ovo jednostavno pravilo: svakodnevno, ukoliko živite u sredinama sa visokom vlažnošću ili ako svakodnevno vježbate; svakih par dana ukoliko živite u ruralnim sredinama u kojima najčešće nema većih zagađivača vazduha ili u sredinama sa suhom klimom. Ako imate normalan ili mještoviti tip kose (sa suvim vrhovima i masnijim vlasištem) kosu šamponirajte svaki drugi dan.

One ne izbjegavaju korištenje regeneratora


Koži vlasišta potrebna je hidratacija kao i koži lica posebno ako želite da osigurate zdravi temelj za rast kose. Opšte pravilo je da koristite regenerator svaki put kada perete kosu.

One konzumiraju “pravu” hranu


Bez obzira na proizvode koje koristite u svrhu njege kose, ukoliko ne unosite odgovarajuću hranu, vaša kosa i dalje može opadati i imati nezdrav izgled. Ishrana bogata željezom, cinkom, omega-3 masnim kiselinama i proteinima stimuliše rast nove kose.

One redovno skraćuju kosu (čak i onda kada je puštaju da raste)


Možda ste u iskušenju da preskočite šišanje kada puštate kosu da raste, ali trebate uraditi upravo suprotno. Skraćivanje kose svakih šest do osam sedmica neophodno je kako bi se spriječilo nastajanje ispucalih vrhova.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info