Dnevni horoskop za 08.10.2022.

0

Ovan


Prionite na poslove koji iziskuju vještinu, spretne ruke, posebna znanja i kreativnost. Što zadaci budu složeniji, vaše će zadovoljstvo i užitak biti veći. U nekim odlukama povodićete se intuitivno i drugima djelovati neshvatljivo, ali samo ćete vi znati da ste u pravu. Mogla bi vam se javiti osoba čiji poziv očekujete s nestrpljenjem.

Bik


Provedite dan u veselom društvu i na različitim mjestima, jer će vas to ispuniti pozitivnom energijom. Nova poznanstva i bogatstvo društvenih zbivanja nastojte doživjeti što opuštenije. Iskoristite konstruktivno svoju kreativnu energiju i zapisujte ideje, jer bi vam ubrzo mogle zatrebati. Na zdravlje pripazite!

Blizanci


Mogući su nesporazumi s partnerom oko novaca ili prijatelja. Prigovaraćete mu da previše troši ili se neodgovorno ponaša. Pokuša li se odbraniti od vaših optužbi, spremno ćete mu uzvratiti protuargumentima. Privrženi ćete biti braći ili sestrama pa ćete zajedno rješavati neke sporove iz prošlosti.

Rak


Malo je vjerovatno da ćete dan provesti u mirnom ugođaju. Vrijeme će proticati ubrzano, a na dnevnom redu naći će se planovi za uređenje stambenog prostora. Veče posvetite partneru i ukućanima. Izlazak udvoje podsjetiće vas na dane romantike. Obavite obećanu posjetu rodbini ili roditeljima i iznenadite ih prigodnim poklonom.

Lav


Osjetite li nervozu, objasnite bližnjima kako se osjećate pa vas neće opterećivati suvišnim pitanjima i dodatnim obavezama. U ljubavi ćete biti sumnjičavi i skloni ljubomori. Nemojte dopustiti da partner to primijeti, posebno ako je vaša veza tek odnedavno počela. Njegujte kvalitet slobodnog vremena, posvetite se hobijima.

Djevica


Organizujte dan onako kako vama odgovara, bilo da je to dugo jutarnje spavanje ili planiranje večernjeg izlaska. Zaboravite na brige i obaveze, priuštite sebi neku malu radost. Nemojte dopustiti da bližnji utiču na vaše raspoloženje ili da vas pogrešno savjetuju, čak i u najboljoj namjeri. Samcima predstoji poznanstvo.

Vaga


Bićete skloni promjenama raspoloženja koje partner neće lako podnositi. Pogrešno će ih tumačiti, misleći da izbjegavate njegovu blizinu. Dokažite mu da to nije tako. Samci će biti otvoreni za sklapanje novih poznanstava. Ipak, još uvijek vam se jedna osoba vrzma po glavi i zbog nje niste spremni za nešto novo.

Škorpija


Primijetite li da je partner zamišljen, ne dovodite u pitanje njegova osjećanja prema vama. Ne stvarajte probleme tamo gdje ih nema. Trebaće vam dosta samokontrole da izbjegnete svađe i da ne reagujete na uobičajene provokacije. Priuštite sebi više vremena za sebe, omiljene hobije i poslove kojima se planirate uskoro pozabaviti.

Strijelac


Odmorite se i pronađite vremena za sebe. Pozabavite se omiljenim aktivnostima koje ste zapustili. Osjetite li se zanemareno od partnera, nemojte dramatizirati. Vaša emotivna situacija činiće vam se bezizlaznom, ali ako porazgovarate s prijateljicama, njihova objektivna procjena vaše situacije pomoći će da shvatite kako za sve ima rješenja.

Jarac


Ostvarite li danas poznanstvo, na pomolu je nova ljubavna veza. Bračni odnosi prolaze kroz razdoblje raščišćavanja problema pa će i svađe nerijetko biti i konstruktivne. Uživaćete u razgovoru s osobom koja će vas osvojiti svojim izgledom, znanjem i inteligencijom. Ono što ćete čuti podstaknuće vas na razmišljanje.

Vodolija


Nezadovoljstvo i stres mogu se nepovoljno odraziti na vaše zdravlje pa više računa povedite o sebi. Ne dajte da vas drugi previše iscrpljuju svojim problemima. Neke društvene obaveze prisiljavaće vas da radite ono što inače ne biste, da se pojavljujete na mjestima koja ne volite i razgovarate s ljudima koji vam idu na živce.

Ribe


Postaćete aktivniji i društveniji, što će vas odvesti u zanimljivo društvo i omogućiti proširenje kruga poznanika. Nečiji kompliment daće vam do znanja da vas prijatelji cijene. Bilo da je riječ o rješavanju problema, napetim porodičnim odnosima ili dilemama koje muče prijatelja, poći će vam za rukom da opustite sagovornika i pomognete mu da pronađe rješenje.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info