3 vježbe koje eliminišu šlauf oko struka

1

Da li ste spremne da se uvučete u omiljene pantalone? Da li će vas šlauf oko struka spriječiti da se bavite omiljenim aktivnostima i uživate u raznim modelima odjeće? Ne brinite se, uz pravilan režim ishrane, mnogo vode i naredne vježbe, riješićete ga se jednom zauvijek!

Savijanje u stranu


Zauzmite raskoračni stav u širini ramena sa rukama spuštenim pored tijela (1). Spuštajte jednu ruku što niže prema koljenima dok drugu lagano podižete na struk. Vodite računa da su vam leđa cijelo vrijeme u pravilnom (zategnutom) položaju (2).

Radite naizmjenično jednu pa drugu stranu. Da biste postigli još bolji, a i brži rezultat, u ruke uzmite male tegove (ili flašice vode od pola litre). Uradite ukupno 50 naizmjeničnih ponavljanja.

Rotacija u struku


Zauzmite širi raskoračni stav u polučučnju. Ruke ispružite ispred sebe (A). Vježba se sastoji od rotacije trupom u jednu pa u drugu stranu, pri tome vodeći računa da se kukovi ne pomijeraju (B). Uradite ukupno 50 naizmjeničnih ponavljanja.

Sklopka


Lezite na pod ili klupu sa ispruženim rukama i nogama (A). Podižući ramena od poda (ili klupe), pokušajte da rukama dodirnete nožne prste. Kada dodirnete prste, ostanite par sekundi u tom položaju pa se vratite u početni (B). Uradite 15 ponavljanja.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info