Ovo je najbolja frizura za vaš oblik lica

0

Vaš oblik lica određuje izgled frizure koja vam najbolje pristaje. Određene frizure mogu biti trenutno u trendu, ali to ne znači i da će vam odlično stajati. Bez obzira da li imate okrugli, ovalni, duguljasti, četvrtasti ili srcoliki oblik lica – imamo frizuru za vas!

Okrugli oblik lica


Cilj: izdužiti lice i učiniti da ono vizuelno izgleda “tanje i vitkije”. To ćete najbolje postići pomoću stepenastih pramenova koji nježno uokviruju lice ili pomoću bočnog razdjeljka. (Ništa ne bi trebalo biti kraće od vilične kosti). Takođe, volumen na korijenu će dodati visinu na vrhu glave i pomoći da se izbalansiraju obrazi.

Ovalni oblik lica


Vama jako dobro stoji bilo koji stil (srećnice!) i odlično je to što možete eksperimentisati i mijenjati stilove kad god to poželite. Primjera radi: tokom jeseni isprobajte stil sa ravnim šiškama, a koje ćete tokom zime i proljeća prebaciti u stranu. Ili, kada vam dosadi ekstra duga kosa, skratite je tako da dobijete dugi paž. Ma, možete štogod poželite!

Duguljasti oblik lica


Šiške su kao izmišljene za vas! A posebno one koje se protežu s jedne strane na drugu, jer balansiraju dužinu lica. Šiške ili ne, zaista je poželjno da “ostatak” frizure bude stepenast, sa teksturom i volumenom koji počinju negdje oko jagodica. Na taj način dobijate dimenzionalnost, vizuelno skraćujete lice i stvarate simetriju.

Četvrtasti oblik lica


Dužina zavisi od vas odnosno od onoga šta vam se najviše dopada. Ali, štogod da izaberete, pobrinite se da vrhovi budu zaobljeni, što će pomoći da se “umeška” četvrtasti oblik lica i odvuče pažnja od izražene vilice.

Srcoliki oblik lica


Za razliku od okruglog oblika, srcolikom obliku lica najbolje pristaju stilovi koji su ravniji na vrhu, a puniji u donjem dijelu, kako bi se izbalansirala oštra brada. Da bi se ovaj efekat i postigao, poželjno je da duge i talasaste pramenove držite podalje od samog lica.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info