4 najbolje vježbe za ravan stomak poslije četrdesete

0

Postoji jedna stvar oko koje se svi možemo lako složiti: zaista je jako teško ostati u dobroj formi sa tako mnogo svakodnevnih obaveza, a čini se da je to svake godine sve teže i teže, posebno kada je riječ o predjelu struka.

Međutim, uz sasvim malo truda (svega deset minuta dnevno), možete vidjeti veoma veliku razliku! Nevjerovatno je kako će vaše tijelo brzo reagovati, a ove vježbe možete raditi kod kuće, u udobnosti svog doma.

Da li ćete nakon ovih vježbi imati struk kao što ste imali u dvadesetima? Naravno da nećete i sasvim je apsurdno očekivati tako nešto. Ali, da li ćete bolje izgledati i bolje se osjećati? Apsolutno!

Svaku od sljedećih vježbi radite po 45 sekundi te odmarajte po 30 sekundi između vježbi. Kada sve vježbe uradite jednom, ponovite ih još jednom.

Trbušnjaci


Lezite na leđa sa savijenim koljenima i stopalima postavljenim ravno na podu. Postavite manju loptu za vježbanje (ili urolani peškir) ispod lopatica te šake stavite iza glave tako da su vam laktovi opruženi u stranu. Nakon toga glavu i grudi podignite nekoliko centimetara (kao što biste radili obični trbušnjak). Vratite se nazad i odmah ponovite.

Rotacija


Lezite na leđa sa savijenim koljenima te ih podignite iznad kukova. Manju loptu za vježbanje (ili urolani peškir) stavite između koljena. Šake stavite iza glave, sa laktovima opruženim u stranu. Podižite se tako da desni lakat približite sredini lopte odnosno peškira. Vratite se u početni položaj i isto uradite na suprotnu stranu. Nastavite naizmjenično raditi vježbu.

Podizanje


Lezite na leđa, a noge ispravite i podignite ih da napravite ugao od 90 stepeni. Ruke ispružite ravno iznad glave (u rukama je potrebno da držiti manju loptu za vježbanje ili urolani peškir). Korisite trbušne mišiće da biste gornji dio tijela i ruke podigli iznad glave, s ciljem da loptu što više približite nožnim prstima. Spustite i ponovite.

Spuštanje


Lezite na leđa sa ispruženim nogama. Između koljena stavite manju loptu za vježbanje ili urolani peškir. Šake stavite iza glave, sa laktovima opruženim u stanu. Podignite ramena i tako ih zadržite. Podignite noge da napravite ugao od 90 stepeni, a onda ih spuštajte za oko 45 stepeni. Vratite ih nazad na početni ugao. Ponavljajte.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info