5 karmina koje moderne žene nose ove jeseni

0

Karmin je neizostavni dio šminke i sigurno će vam pomoći da dodate završni pečat svom svakodnevnom stajlingu, a ove jesenje sezone birajte jedan (ili sve) od sljedećih pet – veoma su popularni, privlačni i ultra moderni.

Tamna šljiva


Iako tamnije nijanse karmina tokom jesenje sezone nisu nešto neobično, ove sezone su u vrhu popularnosti. Shodno tome, tamna nijansa šljive, bordo i tamna nijansa patlidžana upravo su tri najpopularnije, a ono što je potrebno da uradite jeste da izbjegavate nanošenje olovke za usne kada koristite ove nijanse.

Zašto? Iz jednostavnog razloga što sa tamnijim nijansama karmina korištenje olovke za usne može učiniti da izgledate starije.

Prava jesenja boja


Sigurno ne postoji žena koja nema bar jedan komad garderobe u ovoj boji, a ona je ove jesenje sezone i jedna od veoma modernih i popularnijih nijansi karmina.

Kremasta smeđa vas možda i može podsjećati na trendove koji su vladali devedestih godina prošlog vijeka, ali ona je ponovo tako cool i privlačna, a isto kao kod prethodnih nijansi – izbjegavajte korištenje olovke za usne kada nosite i ovu nijansu.

Najljepši puder


Ne, ne mislimo na klasični puder već na nijansu i to puder ružičastu. Ovo je nijansa koju možete nositi svakodnevno, u svim prilikama – nije napadna, veoma je privlačna i već je par sezona jedan od vodećih trendova, bilo da je u pitanju šminka ili garderoba.

Zaista, ova nijansa je poput male crne haljine – možete je nositi uvijek i svuda i sigurno ćete biti primijećene. Nježna i privlačna, jedna je od najpopularnijih i često je prvi izbor mnogih žena.

Moderna klasika


Jeste li spremne na to da se istaknete iz gomile i da vas svi primijete, gdje god se pojavite? Ukoliko jeste, onda birajte crveni karmin!

Večernji izlazak, kafa s prijateljicama ili bilo koja druga prilika – crveni karmin je siguran znak da ćete biti u centru pažnje, a dovoljno je da pored njega nanesete samo maskaru. On je pravi klasik, a ove jesenje sezone je ultra moderan.

Vreli talas


Ova jesenja sezona možda i nije topla kao što je to uobičajeno, ali vi je začinite i započnite vreli talas tako što ćete birati karmin u nekoj od nijansi narandžaste.

Kako bi to bila nijansa koja odgovara svim prigodama, bilo bi poželjno da birate one koje blago naginju ka tamnijem spektru, kao što je “pečena” narandžasta. Sigurno će se dobro uklopiti u jesenji stajling, veoma je moderna i popularna, a gotovo svakoj ženi odlično pristaje.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info