18 načina da nosite farmerice na posao (i izgledate fantastično)

0

Već odavno, farmerice su komad garderobe koji se može nositi gotovo u svim prilikama pa i na posao. Naravno, bitno je kako ćete ih kombinovati, ali i koji model nosite. Određeni modeli nikada ne bi trebalo da se nose u “ozbiljnim” situacijama, kao što su iscijepane farmerice. Ipak, sljedećih osamnaest pomoći će vam da izgledate fantastično.

Bijele farmerice


One su veoma zahvalne za kombinovanje, a možete ih nositi u svim prilikama, bilo da je riječ o poslovnim ili opuštenim. Zapravo se može reći kako su one i najsvestranije, zahvaljujući svojoj boji, jer se mogu odlično uklopiti sa svim drugim bojama.

Jedan od načina na koje možete kombinovati bijele farmerice u poslovne svrhe jeste da ih uparite sa košuljom te po potrebi dodate i neku vrstu jakne. Što se tiče obuće, najbolje je da model birate u zavisnosti od vremenskih prilika vani.

Klasične


Klasične modele farmerica najčešće možete nositi u svakodnevnim prilikama, ali nećete pogriješiti ni ako se odlučite da ih nosite u poslovne svrhe.

Možete ih kombinovati sa mnogobrojnim komadima garderobe (džemper je samo jedna od opcija), a što se tiče obuće, klasične štikle boje kože uvijek su fantastičan izbor.

Sve osnovne stvari


Nemojte misliti kako sasvim “obični” komadi garderobe neće biti od velike pomoći da dobijete veoma moderno modno izdanje. Zapravo je obrnuto, ali ipak sve zavisi os načina na koje ćete ih kombinovati.

Primjera radi, farmerice i bijela majica kratkih rukava jedna je od najobičnijih kombinacija na svijetu, a dodajte joj bijele patike (ili klasične salonke) i baloner i dobićete kombinaciju koju možete nositi i na posao.

Podvrnute nogavice


Bilo da je riječ o užim ili klasičnim modelima farmerica, stvar koju možete uraditi da biste izgledale veoma moderno i ultra urbano jeste da se poslužite tako jednostavnim, a veoma upečatljivim trikom: podvrnite nogavice.

Na taj način će vam i noge izgledati vizuelno duže, a vi ćete stvoriti jedan veoma šik efekat. Taj efekat učinite još efektnijim tako što ćete dodati štikle boje kože ili pak one koje su ukrašene životinjskim dezenom.

Farmerice i gležnjerice


Gležnjerice su model obuće koji je veoma moderan i popularan tokom svih sezona, a veoma lako ih možete kombinovati sa farmericama klasičnog kroja (ili sa nešto užim modelima).

I, dodaćemo još – ako je poslovno, ne mora biti dosadno! Dakle, gležnjerice u boji jedna su od najboljih opcija, jer ćete privući pažnju na cjelokupni stajling.

Neutralne nijanse


Veoma često, dovoljno je da odaberete samo dvije neutralne nijanse i da izgledate veoma moderno i privlačno. Upravo to je slučaj i sa plavom i bijelom, nijansama neutralnog spektra koje se veoma dobro slažu, a idealne su za sve prilike.

Međutim, nećete pogriješiti ni ako ovoj kombinaciji dodate i par aksesoara koji su u zemljanim nijansama – zaokružićete ovaj neutralni spektar na najljepši mogući način, a samoj kombinaciji podariti i dozu glamura i luksuza.

Teksas i teksas


Farmerice su zaista idealne za kombinovanje sa svim drugim komadima garderobe, bez obzira na to od kojeg su materijala. Jednako dobro se slažu i sa drugim komadima garderobe od teksasa, a veoma lako ih možete uklopiti i sa teksas jaknama.

Farmerice kombinujte sa majicom ili košuljom, preko dodajte laganu vesticu i kombinaciju završite tako što ćete dodati teksas jaknu. Još efektniju kombinaciju dobijate ukoliko birate aksesoare koji su u istoj boji kao sama vestica.

Tamne farmerice


Naravno, ovo je i jedan od najidealnijih modela za poslovne prilike. Jednako su zgodne za kombinovanje kao i crne, a pored toga, možete se uvijek odlučiti da ih kombinujete sa drugim neutralnim nijansama.

Bijela i bilo koja nijansa smeđe savršeno se uklapaju sa svim neutralnim bojama (i same su neutralne) pa tako i sa svim nijansama tamnih farmerica. Da bi kombinacija bila što upečatljivija, možete dodati i par aksesoara u vatrenim nijansama. Primjera radi, crvena torba biće pun pogodak.

Zvoncare


Ne, ovdje nije riječ o disko groznici već o modelu farmerica koje su (u zavisnosti od modela i boje) idealne za poslovne prilike. One su retro model koji je i dalje jako popularan te nam se vraćaju gotovo svake sezone.

Popularne zvoncare (trapezice) zaista su odlične za stvaranje balansa između gornjeg i donjeg dijela tijela, a možete ih nositi baš u svim prilikama. Takođe, idealne su i za posao.

Skoro pa pantalone


Na tržištu možete pronaći i mnogobrojne modele farmerica koji veoma podsjećaju na klasične pantalone, a koje su istovremeno idealne i za poslovne prilike.

Ukoliko birate tamnije varijante, uvijek ih možete kombinovati sa bijelim komadima garderobe, ali nećete pogriješiti ni ako ovom stajlingu dodate još jednu neutralnu bojuili pak neku od nježnih, pastelnih nijansi.

Visoki struk


Komadi garderobe sa visokim strukom odgovaraju baš svakoj figuri, bez obzira da li se radi o suknjama, pantalonama ili pak farmericama.

Veoma moderni i zgodni za kombinovanje, sasvim lako se mogu uklopiti u svakodnevni stajling. Najbolje od svega je to što vam upravo pomenuti komadi garderobe mogu pomoći da vizuelno izgledate više, čak malo i vitkije, a farmerice sa visokim strukom svakako su jedan od njih.

Isprani detalji


Farmerice koje izgledaju kao da imaju isprane (odnosno izblijedjele) dijelove, možete bez problema nositi i u poslovnim prilikama. Naravno, ovdje bi bilo mudro da ih kombinujete sa klasičnim komadima garderobe, kao što su majice, košulje i bluze.

Što se tiče obuće, birajte onaj model koji najbolje odgovara datim vremenskim uslovima. I, usput, ovaj model vam može pomoći da vam noge vizuelno izgledaju malo tanje (ukoliko su vam noge problematično područje).

Skroz neutralno


Ne morate se uvijek odlučiti za crne farmerice – sive su jednako moderne i urbane. Siva je, takođe, neutralna nijansa, a koja vam može pomoći da izgledate i malo svježije, posebno ukoliko odlučite da je kombinujete da svjetlijim bojama.

Međutim, ona se jednako dobro slaže i sa svim drugim nijansama iz neutralnog spektra, od kojih je smeđa možda i najbolja. Ipak, sa zagasitim nijansama bijele takođe nema greške.

Farmerice i blejzer


Ovo je tako popularna i moderna kombinacija, bez obzira da li je riječ o poslovnim ili neobaveznim prigodama. Blejzer je veoma popularna jakna, a koja se (osim sa farmericama) jednako dobro slaže i sa suknjama i klasičnim pantalonama.

Blejzer u nekoj od neutralnih boja uvijek je sjajna opcija, jer se veoma dobro može iskombinovati sa svim drugim komadima garderobe. Naravno, to je slučaj i kada je riječ o farmericama, bez obzira na to koje su one boje.

Farmerice i bluza


Jako zgodna i privlačna kombinacija, pogotovo ako birate bluze koje su na kopčanje te neodoljivo podsjećaju na košulje (o tome pričamo malo kasnije, par slika ispod).

Ukoliko se radi o svjetlijim modelima, najbolje ih je kombinovati sa tamnim ili crnim farmericama. Međutim, ako vam je cilj da vaš stajling izgleda što svježije i modernije (a kome nije?), odlično ćete postupiti i ukoliko bluzu kombinujete sa nešto svjetlijim modelima farmerica.

Strogo poslovno


Poslovni stajling često može izgledati prilično strogo i uštogljeno, ali to ipak nije slučaj kada je riječ o poslovnim kombinacijama u čiji sastav ulaze i farmerice – i dalje ćete izgledati veoma dobro i pomalo konzervativno, ali ujedno veoma moderno i pomalo opušteno.

Kako? Evo ovako: tamne farmerice kombinujte sa svijetlom dezeniranom bluzom ili košuljom (dezen mogu biti tufne, cvijeće ili neki geometrijski oblici). Preko prebacite prsluk (mada nije obavezno) te kombinaciju završite tako što ćete dodati blejzer i štikle.

Farmerice i košulja


Ukoliko postoji savršena poslovna kombinacija onda bi to bila suknja olovka kroja u kombinaciji sa košuljom. Druga alternativa su klasične pantalone i košulja, treća i najopuštenija su tamne farmerice i bijela košulja.

Ovo je veoma dobra i jednostavna kombinacija kojoj možete dodati i par određenih detalja te je tako podići na jedan viši nivo. Prije svega, štikle boje kože ili u nekoj od zemljanih nijansi odlično će se uklopiti i samom stajlingu dodati dozu skupocjenosti (isto postižete i sa štiklama ukrašenim životinjskim dezenom). Kardigan ili baloner svijetlih zemljanih nijansi biće samo dodatni plus.

Kombinacija za svaki dan


Farmerice su univerzalan komad garderobe koji nose žene svih generacija. One se mogu kombinovati gotovo sa svim i svačim, a sve u zavisnosti od toga kakav stajling želite da postignete. Zapravo, može se s punim pravom reći kako su odličan izbor za svakodnevne kombinacije.

Odlično se slažu i sa majicama i sa bluzama i sa košuljama. A jako dobro ih možete uklopiti i sa momasinama i sa klasičnom salonkama i sa gležnjericama. Takođe, super se slažu i sa svim modelima jakni, kaputa i mantila. Kombinacija na slici iznad najbolje će opisati sve ovo što smo rekle.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info