Ovo su lakovi zbog kojih vam ruke izgledaju mlađe

0

Ruke su prvi dio tijela na kojem se pokazuju znakovi starenja – tamne mrlje, bore i izražene vene samo su neki od njih. Sad se sigurno pitate kakve veze imaju lakovi sa mladalačkijim izgledom ruku. Velike!

Kao što je već poznato, određene nijanse laka mogu privući pažnju na znakove starenja i učiniti ih još više izraženijima i vidljivijima. S druge strane, postoje i nijanse laka koje odvraćaju pažnju od tamnih mrlja na rukama, bora i drugih znakova starenja. Upravo sljedeće su i najbolje.

Narandžasta


Ovo je jedna od najuniverzalnijih nijansi laka za bilo koji ten. Pomaže vašim rukama da izgledaju privlačno i interesantno ujedno odvlačeći pažnju od vidljivih znakova starenja.

Svijetlo ružičasta


Kada su u pitanju lakovi koji vam mogu pomoći da vaše ruke izgledaju mlađe, onda morate isprobati svjetlije nijanse. Svijetlo ružičasta je malo toplija od narandžaste te vašim prstima i rukama daje svijetli i mladalačkiji izgled.

Prozirna ružičasta


Još jedna mladalačka boja, a koja nije previše zahtjevna niti previše upadljiva – prozirna ružičasta. Pored toga, ona će vašem cjelokupnom izgledu pomoći da izgleda i svježije, prilično je neutralna te neće istaknuti vidljive znakove starenja. Jednako dobro ćete uraditi i ako birate nijanse puder ružičaste.

Koraljno narandžasta


Ukoliko vam je cilj da vrhovi vaših prstiju (samim tim i ruke) izgledaju toplije i privlačnije, a da ujedno ne privučete pažnju na znakove starenja na rukama, onda je ovo i jedna od najljepših boja. Veoma topla i privlačna, koraljno narandžasta će unijeti dašak svježine i mladalačkog sjaja u vaš cjelokupni izgled.

Crvena sa narandžastim podtonovima


Na kraju, boja broj jedan koja vašim rukama pomaže da izgledaju mladalačkije: crvena sa narandžastim podtonovima. Za razliku od crvenih nijansi na bazi plavih tonova, koje imaju tendenciju da privlače pažnju na znakove starenja, crvene nijanse na bazi narandžaste vašim rukama daju svjetliji, topliji i mladalačkiji izgled. A osim toga, ove nijanse lakova odgovaraju baš svakom tenu i svakoj ženi, bez obzira na godine.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info