Ovo su vježbe zbog kojih Dženifer Lopez izgleda fenomenalno

0

Da li se i vama čini kako Dženifer Lopez iz godine u godinu izgleda sve bolje? Ne, nije u pitanju nikakva magija niti skupe plastične operacije. Sve što vam je potrebno je jaka volja, zdrav način ishrane i sljedeće vježbe.

Povlačenje koljena prema gore


Spustite se na laktove i koljena te spojite dlanove. Lijevo koljeno povucite prema grudima, a prste od nogu savijte prema dole (A). Snažnim zamahom, nogu podignite prema gore (B). Vratite nogu u početni položaj. Uradite po trideset ponavljanja sa obje noge.

Iskorak


Kleknite na koljena. Desnom nogom iskoračite u stranu, a ruke stavite na kukove (A). Gornji dio tijela spustite prema dole te spojite dlanove. Desnu nogu gurnite prema nazad pa podignite uvis (B). Vratite se u početni položaj. Uradite trideset ponavljanja, prvo jednom nogom, a odmah zatim i drugom.

Modifikovani sklekovi


Lezite na stomak. Laktove približite što više tijelu, a ruke postavite ispod ramena. Lijevu nogu savijte te gležanj prebacite preko zadnje strane desnog koljena (A). Podignite se na desno koljeno istovremeno podižući lijevu nogu prema gore (B). Vratite se u položaj “A”. Uradite po trideset ponavljanja na obje strane.

Udarac nogom u stranu


Sjedite na desni bok sa nogama savijenim u koljenima. Lijevu ruku stavite na bok, a lijevu nogu savijte ispred desne, kao što je prikazano na slici. Oslonite se na desni lakat (A). Podignte bokove oslanjajući se na cjevanicu desne noge, a zatim podignite lijevu nogu (B). Vratite se u početni položaj. Uradite po trideset ponavljanja na obje strane.

Podizanje noge prema gore


Kleknite na koljena. Desnu ruku provucite ispod grudi te se oslonite na rame i glavu. Lijevim dlanom se oslonite o pod. Kukove blago izbacite ka naprijed. Lijevu nogu spustite u stranu, a prste obje noge oslonite o pod (A). Ne pomijerajući trup, lijevu nogu podignite uvis (B). Vratite se u položaj “A”. Uradite po trideset ponavljanja na obje strane.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info