9 idealnih frizura za vrele ljetne dane

0

I same ste svjesne činjenice da, koliko god vremena provodile uređujući kosu, čim izađete na vreli ljetni vazduh, frizura će se pokvariti. Dakle, umjesto da sate provodite fenirajući i peglajući kosu, iskoristite neke od sljedećih ideja kako biste i tokom ljeta izgledale moderno i uredno.

Sofisticirani pixie


Kosa zalizana prema nazad automatski će dati sofisticiran izgled bez obzira na njenu dužinu. Plus, to je odličan način da je ljeti držite dalje od lica.

Retro konjski rep


Konjski rep savršen je izbor za vrele ljetne dane, jer “podiže” kosu sa vrata. Nažalost, ovu frizuru je veoma teško sačuvati. Međutim, ako je malo razbarušite, budite sigurni da ćete je održati do odlaska na spavanje.

“Morske” lokne


Kada temperatura poraste, zaboravite na savršeno isfeniranu kosu. Nemojte se ni truditi. Ukosnicom zakačite šiške ili ih prebacite u stranu, a kovrdžama dopustite da neobavezno padaju preko ramena.

Kratka razbarušena kosa


Uz malo gela ili kreme za kosu, podignite šiške sa čela. Dobićete super modernu frizuru idealnu za duge ljetne dane.

Punđa


Ljeto obiluje kulturnim dešavanjima pa se i od vas očekuje da budete elegantni i sofisticirani. Najbolji način da to postignete jeste da zaližete kosu te je zavežete u visoku punđu. Ako ne želite da izgledate previše “strogo”, nešto labavija punđa odradiće posao.

Nježni talasi


Ova frizura izgleda kao da ste upravo došli sa plaže, ali je istovremeno i veoma romantična. Ako je vaša kosa po prirodi valovita, nemojte je dodatno tretirati peglom ili figarom već je samo osušite na prirodan način. U slučaju da je ravna, figarom ili viklerima napravite nježne kovrdže. Ne zaboravite da šiške maknete sa čela.

Pletenica sa strane


Najobičnija pletenica savršen je izbor za vrele ljetne dane, a posebno ako nemate vremena da operete kosu. Prebacite je u stranu za novi, neobičniji look.

(Polu)punđa


Ova jednostavna frizura će na simpatičan način maknuti kosu sa lica, ali istovremeno će izgledati romantično. Gornji dio kose zakačite u malu punđu, a od ostatka figarom napravite blage lokne.

Sasvim jednostavno


Ponekad zaista nema potrebe namaštavati šta da uradite s kosom. Sasvim jednostavno: pokupite je u nisku punđu koju ćete ukrasiti maramom. Ništa lakše.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info