Ovo su najbolji vodootporni puderi

0

Bez obzira na to da li odmarate kraj bazena, uhvatila vas je kiša ili se znojite dok žurite na posao, o jednoj stvari definitivno ne želite da brinete: o razmazanoj šminki. Međutim, pronaći puder koji “traje” cijeli dan, izgleda prirodno i čija je formula lagana, ponekad može biti prava borba; velika većina pudera počinje da poprima drugi “oblik” čim vazduh postane malo zagušljiv.

Upravo iz tog razloga vodootporni puder logično je rješenje. Dok su starije, tradicionalnije formule imale tendenciju da, nakon nekog vremena, licu daju brašnjav i neprirodan izgled, vodootporni puderi nove generacije mogu se pohvaliti hidratantnim sastojcima koji će vašu šminku ostaviti netaknutu satima, bez da vam začepe pore.

Kako odabrati najbolji vodootporni puder?


Obratite pažnju na ključne riječi. To bi, u ovom konkretnom slučaju, bili izrazi kao što su: vodootporan, dugotrajan, otporan na znojenje i vlagu. To znači da je brend formulisao puder za dugotrajnu pokrivenost.

Silikon je bitna komponenta. Ovaj sastojak obično se koristi u šminki kako se ona ne bi razmazivala te vodootpornom puderu daje dugotrajan efekat. Silikoni ne izazivaju alergije te pomažu koži da održi vlažnost bez začepljenja pora.

Hidratantni sastojci. Većina vodootpornih pudera ne sadrže ulje te imaju satenski ili mat finiš, ali to ne znači da hidratacija nije imperativ. Zbog toga, birajte vodootporne formule koje sadrže hidratantne sastojke, poput hijaluronske kiseline i glicerina, kako bi se osigurao prirodniji izgled.

Pa, koji vodootporni puder odabrati? Sljedećih pet su najbolji.

MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation


Ova formula je otporna na vlagu i ne sadrži ulje, a pružiće vam dugotrajnu pokrivenost. Veoma lako se izjednačava čak i za vrijeme vrelih, vlažnih ili kišnih dana. Pruža srednju do potpunu pokrivenost, a sama formula je prilično lagana te ćete je veoma lako skinuti kada dođe vrijeme za to.

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Foundation


Sa više od pedeset nijansi, sigurno ćete pronaći onu koja vam najbolje odgovara. Ovo je veoma popularan puder i to s razlogom: može se pohvaliti 24-satnom pokrivenošću koja stapa neujednačeni ten i nepravilnosti na koži (kao što su mrlje) u jedinstven i blistav ten. Pored toga, on ne sadrži ulje, a jedina mana mu je nizak zaštitni faktor pa ćete ispod njega ipak morati nanijeti hidratantu kremu sa nešto višim zaštitnim faktorom (njegov SPF je 10, što znači da bi ispod morala ići krema sa najmanje SPF 20).

Revlon Colorstay Liquid Foundation


On ne samo da je jedan od cjenovno najpovoljnijih već nudi i 24-satnu, prozračnu pokrivenost te ne sadrži ulje. Takođe, možete birati jednu od dvadeset nijansi koja će najbolje odgovarati vašem tenu. Najbolji dio? Ovaj puder sadrži hijaluronsku kiselinu pa nikada nećete imati osjećaj da vam je koža isušena.

L’Oréal Paris Infallible Pro-Matte 24-Hour Foundation


Ovaj glatki puder ima prirodnu, kremastu konzistenciju i polu-mat finiš koji traje (i traje). U njegov sastav ulaze sastojci koji djeluju poput papira za upijanje znoja tako da toplota i vlaga neće “istopiti” šminku i uticati na njeno razmazivanje.

Giorgio Armani Power Fabric Foundation


Vrhunski svjetski šminkeri za ovaj puder kažu da je apsolutno najbolji za ljetnu sezonu. On dolazi u dvadeset različitih nijansi (dakle, sigurno ćete pronaći onaj koji najbolje odgovara vašem tenu), a u zavisnosti od načina na koji ga nanosite, ova formula sa SPF 25 može obezbijediti laganu do potpunu pokrivenost. Veoma je dugotrajan, a možete ga koristiti čak i umjesto korektora.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info