10 komada garderobe za fantastičan ljetni stajling

0

Ukoliko vam je cilj da i tokom ljetne sezone imate veoma moderan i fantastičan stajling, u tome će vam pomoći sljedećih deset komada garderobe.

Suknja na preklop


Suknje su veoma popularne tokom ljeta (doduše, možemo s pravom reći kako su jednako popularne i tokom drugih sezona), a jedan od najboljih modela za ljetnu sezonu svakako je suknja na preklop. Ukoliko ste niska dama, ovo je suknja koju ne želite da zaobiđete, jer vam njen podesivi struk može pomoći da dodate par centimetara svojoj silueti, a o udobnosti da i ne pričamo.

Kilote


Pantalone su sigurno komad garderobe koji ćete nositi i tokom ljeta, ali je sigurno najbolja opcija da birate modele koji su prilagođeni ljetnoj sezoni. Upravo su kilote model pantalona koji možete nositi gotovo u svim prilikama tokom ljetne sezone, veoma su jednostavne za kombinovanje, a istovremeno su i veoma moderne i popularne.

Espadrile


Otvoreni modeli obuće definitivno su u vrhu popularnosti tokom ljeta, ali jedini problem s njima jeste što ih baš i ne možemo nositi u svim prilikama. Nema razloga za brigu, jer nam u tim situacijama u prvi plan dolaze espadrile. One su jedan od najboljih modela ljetne obuće, a osim udobnosti, mogu se pohvaliti i time da su veoma jednostavne za kombinovanje sa svim komadima garderobe.

Bijele farmerice


S pravom se može reći kako je ljetna sezona nezamisliva bez bijelih farmerica i one su najpopularniji model tokom ljeta. A to je sasvim razumljivo, jer nam pomažu da na veoma jednostavan način osvježimo cjelokupni stajling, a postoje i određeni modeli koje možete nositi u svim prilikama pa čak i na posao (riječ je o klasičnim modelima bijelih farmerica koje nisu iscijepane ili ukrašene bilo kakvim aplikacijama).

Bluza bez ramena


Ljeto je i vrijeme kada ne propuštamo priliku da otkrijemo ramena, a u te svrhe biraćemo razne modele bluza, košulja i majica bez ramena. Ovdje postoji tako mnogo opcija, a vi nećete pogriješiti sa bilo kojom. Naravno, haljine bez ramena jednako su popularne i poželjne tokom ljetne sezone.

Haljina na kopčanje


Haljina je komad garderobe koji će nam uvijek pomoći da izgledamo ultra ženstveno i privlačno, a tokom ljeta u prvom planu su i modeli koji su prilagođeni samoj sezoni – haljine bez rukava, bez ramena, maksi haljine kao i haljine na kopčanje. Upravo ova zadnja nam je i najprivlačnija, jer u zavisnosti od dijela na kojem se kopča, dobijamo veoma moderan i raskošan stajling.

Sandale


Kao što napomenusmo, otvoreni modeli obuće u vrhu su popularnosti tokom ljeta, a tu nam prednjače sandale. I ovdje postoje mnogobrojni modeli te svaka žena može pronaći par sandala koji joj najbolje odgovara, a ako vam je cilj da imate sandale koje se fantastično slažu sa svakom ljetnom kombinacijom, onda birajte modele boje kože sa kaišićima.

Bijela majica


Nemojte nikada potcijeniti “jednostavne” i “obične” komade garderobe, jer vam i oni mogu pomoći da dobijete veoma moderan stajling. Tokom ljeta to se prvenstveno odnosi na bijelu majicu. Možemo s pravom reći kako se ovaj vanvremenski komad garderobe “u sve miješa” tokom ljeta, a na vama je da odlučite da li ćete odabrati klasični model ili pak one koji su ukrašeni određenim detaljima.

Šorc


Da se nas pita, sigurno ne bismo izlazile iz šorca tokom cijelog ljeta. Međutim, kako ga ipak ne možemo nositi u svim prilikama, zadovoljićemo se time da ćemo se odlučiti za popularne pantalonice u svim ljetnim zabavama ili neformalnim prigodama. Nešto širi modeli sigurno su i najudobniji, a u zavisnosti od samog modela šorca, možete dobiti kombinaciju koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Bijeli blejzer


Na kraju, nemojte zaboraviti kako ljetnje noći mogu biti svježe pa je bijeli blejzer jedna od najboljih opcija za takve prilike. Naravno, imajući u vidu kako je ovo model jakne koji rado nosimo i tokom proljeća i jeseni, kada su nešto topliji dani, ovaj komad garderobe definitivno je odlična investicija. Pored toga, veoma lako ćete ga iskombinovati sa svim drugim bojama, ali i sa mnogobrojnim ljetnim komadima garderobe, od suknji i haljina do šorceva i ljetnih modela pantalona.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info