5 stvari u kojima se nikada ne trebate pojaviti na svadbi

0

Počevši od ranog proljeća pa sve negdje do kasne jeseni, može se reći da je ovaj period rezervisan za svadbe. I, sigurno ćete i ove godine ići na bar jednu, a samim tim, potrebno je da se pobrinete i šta ćete obući. U svakom slučaju, sigurno ne sljedećih pet stvari!

Bijela haljina


Znate da se bar jedna žena na svakoj svadbi pojavi u bijelom i to nije nimalo fer prema ženi koja se udaje (posebno ako se u startu zna da će ona nositi vjenčanicu/haljinu te nijanse).

Nove štikle


Zato što ćete u nekom trenutku sigurno plesati, a to je u novim, nerazgaženim, štiklama praktično nemoguće. Nemojte reći da vas nismo upozorili.

Sve što previše otkriva


Na duboki dekolte i veoma kratku suknju slobodno zaboravite, čak iako vam se čini da vam stoje kao “salivene”. Zašto? Ne idete na vjenčanje da “upecate” nekoga već da svojom pojavom uveličate taj svečani skup.

Ne odudarajte od propisanog dres koda


Zapravo, tako je jednostavno: ukoliko je vjenčanje tokom proljeća ili ljeti, najbolja opcija je lagana večernja haljina koja ima blagi (ako uopšte) dekolte ili suknja u kombinaciji sa bluzom ili tunikom. Jesenje i zimsko vjenčanje: kostim ili pantalone u kombinaciji sa košuljom najbolji su izbor. Zaista, ne možete nikako pogriješiti.

Previše nakita


Dovoljno je samo da stavite zanimljive naušnice i sigurno ćete upotpuniti kombinaciju. Sigurno ne želite da izgledate kao novogodišnja jelka, zar ne?

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info