Savršena linija: 4 vježbe za cijelo tijelo

0

Znate šta? Možete imati savršeno oblikovano tijelo samo uz pomoć prostirke i štapa. Ako nemate štap koji je prikazan na slikama, nemojte odmah odustajati: možete iskoristiti štap od metle ili bilo koji drugi.

Prva


Počnite vježbu kao što bi napravili i obični trbušnjak, podižući noge od poda ka bradi sa štapom koji ćete balansirati na člancima. Ispružite noge tako da budu podignute tik iznad poda. To je jedno ponavljanje – uradite ih 30. Vježba pomaže da se zategnu trbušni mišići i gornji dio butina.

Druga


Ovaj pokret je odličan za stomak i noge, kao i za ramena i bicepse. Počnite kao iskorak ka naprijed, a zatim lijevim stopalom stanite na štap. Držite desni kraj štapa na podu i podignite lijevi kraj, zajedno sa lijevim stopalom. Spustite štap nazad na pod i istegnite lijevu nogu. Uradite 30 ponavljanja i zamijenite stranu.

Treća


Ovo nije najlakša vježba, ali je veoma efikasna. Kleknite na desno koljeno te uhvatite štap za krajeve. Postavite ga nekoliko koraka sa desne strane i podignite lijevo koljeno nekoliko centimetara iznad poda. Zabacite lijevu nogu u stranu, malo iznad nivoa kuka. Uradite 30 ponavljanja i zamijenite stranu.

Četvrta


Ovo je teško, ali i više nego vrijedno truda. Držite štap tako da vam leži na ramenima, kleknite desnom nogom ispruženom prema naprijed. Nagnite se u desno i prinesite štap prema stopalu. Ispravite torzo i nagnite se u lijevu stranu dodirujući pod lijevim krajem štapa. Ispužite desnu nogu iza sebe. Uradite trideset ponavljanja i promijenite stranu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info