4 super vježbe za super ravan stomak

3

Uz pomoć zdrave ishrane i ove četiri jednostavne, ali veoma efikasne vježbe, ponosno izađite vani i pokažite svoj zategnuti stomak.

Trbušnjaci sa ispruženim rukama


Lezite na leđa sa nogama savijenim u koljenima i stopalima na podu. Spojite ruke i ispružite ih horizontalno iznad glave.

Stisnite stomak te glavu i ramena odignite od poda. Zadržite par sekundi tijelo u tom položaju pa se vratite u početni. Ponovite vježbu 20 puta. Ova vježba je odlična za gornji dio stomaka.

Okret u stranu


Sjedite na pod, noge savijene u koljenima. U ruke uzmite medicinsku loptu (ili teg, može i obična lopta). Spustite leđa blago prema nazad (da osjetite da vas zateže stomak).

Uradite okret na jednu stranu, zadržite pa vratite na drugu. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite 10. Ova vježba pogađa bočne trbušnjake i gornji dio stomaka.

Bočno “penjanje”


Zauzmite položaj kao da želite da uradite sklek. Odignite desnu nogu i koljenom dodirnite lijevi lakat. Vratite se u početni položaj pa isto ponovite, ali tako što ćete lijevim koljenom dodirnuti desni lakat.

Vratite se u početni položaj. To je jedno ponavljanje. Vježbu ponovite 10 puta. Možete je raditi polako, ali i brzo, što je bolje, jer mnogo brže dolazite do željenih rezultata. Ova vježba pogađa sve stomačne mišiće ali takođe i “odrađuje” ruke i ramena.

Makazice


Lezite na pod i ruke stavite ispod leđa. Noge ispružene podignite od poda. Prebacujte noge jednu preko druge vodeći računa da su vam zategnute, a leđa “priljubljena” uz pod cijelo vrijeme.

Uradite 50 brzih prebacivanja pa odmorite. Uradite 3 serije od po 50 prebacivanja. Ova vježba je idealna za donji dio stomaka.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info