3 najmodernije boje koje trebate nositi ovog ljeta

0

Ljetna sezona sa sobom donosi uvijek i nove boje, a sljedeće tri su najvaljene kao it boje koje nećemo moći zaobići tokom ljetne sezone – ultra popularne, poželjne, lijepe i moderne. Evo o kojim bojama se, zapravo, radi.

Odvažno ljeto


Kada mislimo na to kako određene boje i njihove nijanse mogu pomoći da se dobije veoma moderno i upečatljivo modno izdanje, onda je obično riječ o nešto “jačim” i intenzivnijim nijansama. Tako je slučaj i ove ljetne sezone, gdje su nam u prvom planu intenzivne nijanse ružičaste.


Ono što je dobro, kod pomenute boje, jeste da će uvijek pomoći da se osvježi cjelokupni stajling, a veoma dobro se slaže sa mnogim drugim bojama, posebno onima koje nam dolaze iz neutralnog spektra – od crne i bijele do teget i sive.


Jedni je zovu vatrena ružičasta, drugi jarko ružičasta, a svi je mogu zvati bojom koja je rezervisana za odvažne dame kojima je cilj da imaju upečatljiv stajling i tokom ljetne sezone. U slučaju da vam je preintenzivna, uvijek se možete odlučiti za aksesoare u ovoj prekrasnoj boji.

Upečatljivo ljeto


Koliko god željele da je izbjegnemo, to je prilično teško, jer je žuta trenutno jedna od najpopularnijih boja – gotovo svakog proljeća nam dolazi u prvi plan, a fantastična je i za ljetni stajling. Što se tiče ovog ljeta i intenzivnije nijanse žute su u prvom planu.


Pitate se zašto je žuta tako popularna? Odgovor je veoma jednostavan: ona je odlična za kombinovanje sa svim tamnim nijansama, veoma lako se može uklopiti u svaki stajling, a samo će dodatno istaknuti preplanuli ten, gotovo kao nijedna druga boja.


Komade garderobe u nijansama žute možete nositi u svim prilikama, a garancija su da ćete i tokom ljetne sezone imati veoma moderan stajling. Suknja, haljina, pantalone, šorc ili pak aksesoari – sasvim je svejedno, sve dok su u nešto “jačim” nijansama žute boje.

Svježe ljeto


Kada je riječ o bojama, zelena je ta na kojoj će se oči uvijek odmoriti, a kada je riječ o ljetnoj sezoni, ovog ljeta sve je u znaku svjetlije nijanse zelene, a za koju ćete čuti i da je zovu Kelly zelena ili Bottega Veneta zelena (zbog popularne torbe u ovoj boji, a koju je i ZARA imala u svojoj ponudi).


Iako je veoma popularna još od prošle godine, uglavnom smo je mogle pronaći na aksesoarima, a sada praktično da ne postoji komad garderobe u ovoj boji – od košulja i majica do suknji i haljina. Naravno, sigurno nećete pogriješiti ni ako je nosite samo u vidu aksesoara, kao i do sada.


Ona je tako upečatljiva i privlačna da joj rijetki mogu odoljeti, a veoma je dobro možete iskombinovati i sa mnogobrojnim drugim bojama, bilo da one dolaze iz neutralnog ili jarkog spektra.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info