Ovo su najbolji puderi za zrelu kožu

0

Vaša koža se mijenja kako starite pa je, shodno tome, potrebno i da mijenjate puder koji koristite. Iako ste se u dvadesetim godinama života možda borile sa aknama ili masnom kožom, nakon četrdesete (i dalje) veća je vjerovatnoća da ćete se susretati sa tamnim mrljama, sitnim borama i borama generalno.

Kako odabrati puder za zrelu kožu? Vrhunski svjetstki šminkeri, prije svega, savjetuju sljedeće:

  • Lagane formule. Tečni puder sa hidratantnim ili svilenkastim finišem najbolji je izbor, posebno kada nivo hormona počinje da opada i vaša koža postaje suva. Birajte formule na bazi vode koje sadrže hidratantne sastojke poput hidratantnog glicerina ili hijaluronske kiseline. Puderi sa blagom do srednjom prekrivenošću i sjajnim finišem preporučuju se svima kojima su bore i sitne linije prioritet odnosno prikrivanje istih. Gušći, matirani puderi obično obezbjeđuju potpunu prekrivenost što znači da sadrže pigmente koji, na kraju, mogu uzrokovati “brašnjav” izgled i nataložiti se u borama te ih učiniti još vidljivijima i izraženijima.
  • Nanošenje. Puder nanosite pomoću vlažne spužvice za šminkanje. Ovo će pomoći koži da dobije sjaj, a i samo nanošenje je ravnomjernije. Manje je više: počnite sa manjom količinom proizvoda koju ćete temeljno izjednačiti preko cijelog lica, uključujući dio ispod i oko očiju, obraze, ispod brade i vrat.

U nastavku donosimo najbolje od najboljih za zrelu kožu.

L’Oréal Paris -” Age Perfect Radiant Serum Foundation”


Posebno kreiran za zrelu kožu, ovaj fantastični puder efikasno usavršava, hidratizira i štiti kožu, zahvaljujući visokom zaštitnom faktoru SPF 50. Tokom istraživanja, 83% žena reklo je kako se ova lagana formula sa sjajnim finišem ne taloži u borama i sitnim linijama te da je poboljšala hidrataciju osam sati nakon nanošenja, zahvaljujući hidratantnim sastojcima koje sadrži, a od kojih je jedan i hijaluronska kiselina. Ovaj fantastični puder dostupan je u preko dvadeset i pet različitih nijansi.

Lancôme – “Skin Feels Good Skin Nourishing Foundation”


Ova Lancôme tonirana hidratantna krema sa hijaluronskom kiselinom na koži djeluje kao svilenkasta, bogata krema te nemate osjećaj da je riječ o šminki. Ona omogućava savršenu prekrivenost, skrivajući mrlje i diskoloraciju kože, bez taloženja u borama. Važno je napomenuti i to kako upravo ona koži daje prirodan, mladalački sjaj.

Armani – “Power Fabric Compact Cream Foundation Balm”


Luksuzni Armani puder ima tako prekrasnu teksturu da jednostavno klizi kada ga nanosite dajući koži satensku pokrivenost koja pomaže da se koriguje baš sve: pore, crvenilo, mrlje i pjege i neujednačena tekstura kože. Ova formula zaista sve sakriva te istovremeno ostavlja svilenkast osjećaj na koži. Pored toga, ovaj kompaktni puder dolazi sa spužvicom za nanošenje i ogledalcem, što je odlična opcija kada trebate da nešto popravite u hodu.

L’Oréal Paris – “Age Perfect Creamy Powder Foundation”


Sigurno ste mislile kako su svi puderi u prahu prošlost i kako bi trebalo da ih izbjegavate (da, zbog bora, jer imaju tendenciju da se natalože u njima i učine ih još vidljivijima). Pogrešno! Ova fantastična L’Oréal Paris formula (koja dolazi sa spužvicom i ogledalcem) sadrži sastojke za njegu kože protiv starenja, a kao što su ceramidi. Rezultat? Veoma glatka i lijepa koža, bar tako tvrdi 85% ispitanica.

NARS – “Pure Radiant Tinted Moisturizer SPF 30”


Ukoliko vam je cilj da dobijete što prirodniji izgled, kao da uopšte niste nanijele šminku, onda je ova NARS tonirana hidratantna krema jedna od najboljih opcija. Ona hidratizira kožu istovremeno je štiteći od nepovoljnih spoljašnjih uticaja (čitajte: zaštitni faktor SPF 30) te održava ten ujednačenim i svježim. Veoma je jednostavna za nanošenje – možete to uraditi prstima.

Chanel – “Les Beiges Healthy Glow Foundation”


Šanelov vrhunski puder koji opravdava svoje ime: podariće koži takav izgled kao da ste bili na nekom veoma skupom tretmanu te će istovremeno vratiti koži njen prirodni (sada već izgubljeni) sjaj. Zapravo, može se s punim pravom reći kako je ovo i jedan od najboljih pudera, jer je upravo to: puder koji pomaže da se sakriju nepravilnosti te da se ten ujednači. Čini kožu savršenom, čak i onda kada to ona nije.

Neutrogena – “Healthy Skin Anti-Aging Perfector SPF 20”


A kada pričamo o najbolje ocijenjenom puderu od strane korisnika, onda je to nesumnjivo ovaj. Naime, na Amazonu ima više od pet hiljada recenzija sa pet zvjezdica, a jedna od recenzija je i ova: “Nakon korištenja, moja koža izgledala je zdravije nego prije”. Ovaj puder se može pohvaliti i time da u njegov sastav ulazi retinol – sastojak protiv starenja koji vremenom pomaže da se koža zagladi i izgleda mlađe.

L’Oréal Paris – “True Match Super-Blendable”


Cjenovno pristupačan, ovaj klasični L’Oréal Paris puder nudi sjajnu srednju prekrivenost te dolazi u veoma širokom rasponu od četrdeset i pet nijansi, od svijetlih do tamnih, sa neutralnim, hladnim ili toplim podtonom. To znači da možete pronaći onaj koji savršeno odgovara vašem tenu, a sa preko šesto recenzija sa pet zvjezdica, ovo je još jedan puder koji je omiljen.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info