Ljetna moda: 30 kombinacija koje će vas oduševiti

0

Ljeto. Postoji tako mnogo kombinacija koje možete nositi, a sljedećih trideset sigurno će vas oduševiti. Veoma su moderne, privlačne i, slobodno možemo reći, neodoljive. Uživajte!

Bijela košulja


Tako jednostavan komad garderobe, a idealan za ljetnu sezonu, klasičnu bijelu košulju (bilo da je riječ o modelima kratkih ili dugih rukava) možete zaista nositi u svim prilikama. Pored toga, ona je i komad garderobe koji se tako lako može ukombinovati u bilo koji stajling, bilo da je nosite u formalnim ili neobaveznim prilikama.

Midi suknja


Uvijek će nam ostati jedan od najomiljenijih komada ljetne garderobe, posebno kada je riječ o laganim i lepršavim modelima, jer su nevjerovatno udobni, a istovremeno veoma privlačni. Midi suknja može vam pomoći da postignete i veoma elegantan stajling, posebno kada je kombinujete sa klasičnim komadima garderobe (kao što su razni modeli bluza, košulja i majica).

Poslovna elegancija


Topli ljetni dani mogu biti prilično veliki izazov, kada je riječ o poslovnom stajlingu. Već vam je jasno da na posao ne možete nositi “baš svašta” pa, shodno tome, lagane pantalone od lana, a koje imaju široke nogavice, apsolutno su jedan od fantastičnih izbora. Kako biste dobile veoma moderan poslovni stajling, možete ih kombinovati sa majicama na jedno rame, ali ipak povedite računa da je riječ o modelu koji ne otkriva previše.

Midi haljina


Haljina je najženstveniji koamd garderobe i iako je nosimo tokom svih sezona, ipak je činjenica da je u svoj stajling najčešće uvrštavamo tokom ljeta. Lagani i prozračni materijali garancija su udobnosti tokom i najtoplijeg ljetnjeg dana, a midi haljina samo je jedan od modernih modela koje rado nosimo tokom cijelog ljeta.

Crno i bijelo


Sigurno vam se često desilo kako ne znate šta da obučete, a u tim situacijama najbolje se okrenuti provjerenom modnom receptu, a to je kombinovanje komada garderobe neutralnih nijansi. U ovom slučaju, uvijek je odlična opcija da to bude kombinacija crne i bijele, a koju, u zavisnosti od izbora samih komada garderobe (sa pantalonama i bluzom nikada nema greške), možete nositi u svim prilikama.

Mornarski stil


Ovo je stil koji se može postići na više načina, a pruge su svakako izraziti predstavnik mornarskog stila. Međutim, vi ga možete dobiti i tako što ćete birati komade garderobe koji su u gornjem dijelu ukrašeni dugmadima sa strana (bilo da je riječ o suknjama ili pantalonama), a koje ćete kombinovati sa plavim ili teget gornjim dijelom. Da, toliko je jednostavno.

Žuta


Iako će vas svi primijetiti kada se odlučite da u svoj stajling uvrstite crvene komade garderobe, isto se dešava i kada se odlučite za žutu. Ovu prekrasna boja, koja zrači optimizmom, uvijek će vas dovesti u prvi plan. Osim toga, tako je jednostavna za kombinovanje da s njom nikada nema greške – kombinujte je sa neutralima i dobijate veoma skladan stajling; kombinujte je s bojama iz suprotnog spektra i dobijate fantastični kolor bloking trend (kombinovanje kontrastnih boja).

Asimetrični kroj


Kako biste dobile veoma moderno i zanimljivo modno izdanje, u tome vam mogu pomoći i komadi garderobe asimetričnog kroja. Pored toga, upravo ovi komadi garderobe mogu vam pomoći i da prikrijete male nedostatke na vašoj figuri, prvenstveno iz razloga što se pažnja posmatrača ne zaustavlja samo na jednom mjestu. Suknja i bluza u ovom stilu odlična su opcija kada vam je cilj da dobijete moderan stajling.

Mala bijela haljina


O njoj bismo mogle pričati danima, ali reći ćemo samo sljedeće: mala bijela haljina jedan je od najboljih komada garderobe za tople ljetne dane, posebno kada vam je cilj da dobijete moderan stajling, a da vam istovremeno bude veoma udobno. Idealna za stilizovanje na tako mnogo načina, ovo je haljina koju nećemo zaobići tokom ljetne sezone.

Široke pantalone


Pantalone su, takođe, komad garderobe koji nosimo i tokom ljeta, ali kada je riječ o pomenutoj sezoni, onda nam u prvi plan dolaze modeli širokih nogavica. Ovdje postoje mnogobrojne opcije (palazzo, dužina do pola lista, pantalone do koljena ili pak one čiji se šavovi završavaju tik iznad njih), a vi birajte one koji najbolje odgovaraju vašim ličnim preferencijama i prilikama u kojima želite da ih nosite.

Suknja olovka kroja


Ukoliko preferirate elegantni stajling, onda sigurno u svom modnom arsenalu imate bar jednu suknju olovka kroja, imajući u vidu kako je riječ o najelegantnijem kroju suknje na svijetu. Obično ćete čuti kako se za nju kaže i da je “prava poslovna suknja”, a u zavisnosti od toga s čim je budete kombinovale, sigurno je nećete nositi samo na posao. Jedno je sigurno – rado je nosimo i tokom ljetne sezone.

Upečatljiva boja


Tako često ćete biti u prilici da vidite sasvim običan komad garderobe, a koji se u potpunosti izdvaja i veoma je upečatljiv. U čemu je tajna? Jednostavno, određene boje mogu i najobičniji komad garderobe učiniti najupečatljivijim, a to se svakako odnosi na mnogobrojne boje koje nam dolaze iz pastelnog spektra. Blage i nježne, uvijek će svaku kombinaciju podići na jedan viši nivo, a to nam često i jeste cilj.

Haljina od čipke


Nježna i privlačna, čipka je materijal koji je tako poželjan tokom ljetne sezone, jer je istovremeno veoma udobna, lepršava i prozračna. Shodno tome, nikada nećete pogriješiti ukoliko se odlučite za suknje, bluze ili haljine od ovog materijala, a ovo zadnje će vam svakako pomoći da dobijete veoma moderan i upečatljiv ljetni stajling.

Boho stil


Po svojoj definiciji veoma ležeran i apsolutno neobavezan stil, boho ima i svoje verzije koje se zovu boho šik i boho glam (naravno, sami nazivi vam već govore o čemu je riječ), a koji su odlična opcija i za formalnije prilike. Boho je jedan od onih stilova koji su uvijek prisutni i neprolazni, a haljina u ovom stilu samo je jedan od komada garderobe koji je idealan za ljetnu sezonu.

Bijele farmerice


Ili ih volite ili ih ne volite! Ipak, ako je ovo prvo u pitanju, onda znate kako su svake ljetne sezone bijele farmerice jedan od najpopularnijih modela pa ćete ih sigurno u svoj stajling uvrstiti i tokom ovog ljeta. A ako želite da dobijete urbaniji i moderniji stajling, onda su bijele iscijepane farmerice apsolutno najbolji izbor.

Neutralne boje


Neutrali su odlični, jer ih veoma lako možete iskombinovati (što jedne s drugima, što sa drugim bojama), a možete ih nositi i tokom ljetne sezone. Naravno, nabolje bi bilo da izbjegavate da nosite crno od glave do pete pa, shodno tome, možete se odlučiti da kombinujete crnu i bordo – i dalje je neutralno, ali je veoma upečatljivo.

Monohromatski stil


Kombinovanje komada garderobe iste boje ili nijansi jedne boje nije nešto novo, ali je i dalje jedna od odličnih opcija tokom onih dana kada ne znate šta da obučete, ali ipak želite da dobijete moderan stajling. A imajući u vidu kako je bijela veoma popularna tokom ljeta, onda već znate šta vam je činiti – kombinujte bijele komade garderobe tokom ljeta i uživajte.

Haljina za sve prilike


Zašto bi ovo bila haljina za sve prilike? Postoji više razloga, a evo i koji su to: lagani i prozračni materijal garancija je da će vam biti veoma udobno i tokom najtoplijeg ljetnjeg dana, sam kroj i dužina haljine odgovaraju svim formalnim i neobaveznim prilikama, cvjetni dezen će vam dodatno obezbijediti upečatljiv stajling, a kombinacija svijetlih i tamnih nijansi idealna je opcija koja će vam pomoći da dobijete i veoma skladno modno izdanje.

Pantalone od lana


Ovaj lagani materijal najpopularniji je tokom toplih dana, a košulje, bluze i pantalone svakako su u vrhu popularnosti. Ono stoji da je on malo “teži” za održavanje (zbog gužvanja), ali to i nije neki naročiti problem, jer lan je jednostavno takav. Bijele pantalone od lana, širokih nogavica, sigurno će naći mjesto u vašem ljetnjem stajlingu i zaista ne postoji razlog zbog kojeg ih ne biste uvrstile u isti.

Majica na bretele


Nonšalantna i idelna za ljetnu sezonu, majica na bretele možda i nije komad garderobe koji možete nositi u svim prilikama, ali to i nije njena glavna svrha i namjena. Ona je komad garderobe koji će vam pružiti udobnost, bilo da se radi o klasičnim bretelama koje idu na ramena ili onima koje se pružaju oko vrata, a odlična je za stajling koji ćete nositi tokom neformalnih prigoda.

Šorc


Ljeto bez njega je nezamislivo, a omiljene kratke pantalone možete veoma dobro iskombinovati sa raznim komadima garderobe. Pored toga, postoje modeli koje možete nositi i u nešto formalnijim prilikama (obično im dužina seže do koljena i često imaju visoki struk), a vi birajte one u kojima se osjećate najbolje.

Tropski dezen


U moru dezena, koji vam mogu pomoći da dobijete veoma upečatljiv stajling, svakako je i tropski dezen, a koji je veoma popularan tokom ljetne sezone. Zapravo, čini se kako ga i nosimo samo tokom ljeta, a majice, bluze, košulje, haljine ili pak suknje, ukrašene ovim dezenom, sigurno će vas izdvojiti iz mase.

Tunika


Udobna i omiljena tokom ljeta, posebno kada je riječ o modelima koji su skrojeni od lakših, prirodnih materijala, tunika je komad garderobe koji se veoma dobro slaže sa nešto užim pantalonama, farmericama ili helankama – štaviše, čak je i poželjno da je kombinujete sa pomenutima, kako biste dobile što skladniji stajling.

Maksi haljina


Kako su nam haljine jedan od modnih prioriteta tokom ljetne sezone, sigurno nećemo zaobići ni duge odnosno maksi modele najženstvenijeg komada garderobe. U zavisnosti od gornjeg dijela (da li je u pitanju nešto dublji ili klasični dekolte), ovo je haljina koja je primjerena svim prilikama, a ako vam je cilj da u potpunosti zablistate tokom toplih ljetnih dana, onda su jarke boje (poput žute, boje mandarine ili boje maka) odličan izbor.

Košulja haljina


Kako nam počnu topli dani, mi se tako vraćamo ovom modelu haljine – košulja haljina i dobila je naziv po tome što nevjerovatno podsjeća na nešto duže modele košulja, a odlična je opcija za mnogobrojne prilike. Ako vam je cilj da dobijete opušteno modno izdanje, dodajte joj ravne sandale ili espadrile. S druge strane, ako želite da dobijete formalniji stajling, košulja haljina odlično će se uklopiti sa klasičnim salonkama ili stileto sandalama.

Kombinezon


Tokom ljetnih dana, ali i generalno, udobnost nam je uvijek na prvom mjestu. Jedan od komada garderobe koji nam to može ponuditi svakako je kombinezon. Tokom ljetne sezone, kratki kombinezoni veoma su popularni, ali ih ipak ne možemo nositi u svim prilikama. S druge strane, dugi kombinezoni, sa nešto širim nogavicama, moderni su komad garderobe koji odgovara svim prilikama – jednako su udobni kao i kratki, a istovremeno će vam pomoći da dobijete i veoma upečatljiv stajling.

Mini haljina


Privlačna i moderna, mini haljina komad je garderobe koji je idealan za nešto niže dame, posebno kada je riječ o modelima koji imaju nešto više podignut struk ili onima na preklop. Mada se ne proporučuje da je nosite u formalnim prilikama, sigurno ne postoji ljetna zabava na kojoj se ne biste pojavile u mini haljini – i to je sasvim u redu.

Kilote


Ovo je još jedan model pantalona koji je fantastična opcija za tople ljetne dane, a kilote možete nositi u svim prilikama. Riječ je o nešto širim pantalonama čija dužina obično seže do pola lista, a njihova popularnost ne jenjava unazad par sezona. Odlične za kombinovanje sa mnogobrojnim komadima garderobe, posebno sa nešto užim gornjim dijelom, a što vam pomaže da stvorite odličan balans između gornjeg i donjeg dijela tijela.

Bijela majica


Nikada nemojte potcijeniti nevjerovatnu moć bijele majice! Ona je tako “običan” komad garderobe, a koji vam može pomoći da od sasvim obične kombinacije dobijete odličnu, jer ima tu moć transformacije da dodatno istakne cjelokupni stajling. Najbolje od svega? Možete je kombinovati s čim god poželite!

Pruge


Kada je riječ o ljetu i dezenima, onda vam je sigurno već poznato kako su pruge apsolutni pobjednik tokom ljetne sezone. Možete ih pronaći na svim komadima garderobe i asesoarima, a vesele prugice možete nositi u tako mnogo prilika. Haljina sa ovim popularnim dezenom samo je jedan od načina da ga uvrstite u svoj stajling tokom ljetne sezone.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info