5 brzih vježbi koje će vam pomoći da zategnete i najkritičnije tačke na tijelu

0

Stotine trbušnjaka i čučnjeva dnevno neće imati efekta ako ih ne kombinujete sa kardio treningom. Ako želite dovesti tijelo u zavidnu kondiciju te “ispraviti” sve nedostatke na njemu, tri puta sedmično (minimalno) odradite pola sata kardio treninga te sledećih pet vježbi.

Vježba za skidanje sala u predjelu grudi


Desnim koljenom i dlanom desne ruke oslonite se na stolicu (klupu) kako je prikazano na slici. U drugu ruku uzmite teg. Savijajući ruku u laktu, teg povucite prema grudima. Lagano ga spustite nazad. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite petnaest jednom rukom, a odmah zatim promijenite stranu te uradite još toliko i drugom rukom.

Vježba za zatezanje butina


Salo na butinama, a posebno kukovima, najteže se skida, a najlakše deponuje. Uz redovan kardio trening i sledeću vježbu, ubrzaćete proces zatezanja butina. Zauzmite uspravni početni položaj sa rukama ispruženim pored tijela. Prebacite ih na kukove te jednom nogom iskoračite prema naprijed, sve dok koljeno druge noge ne bude paralelno sa podom. Vratite se u početni položaj te uradite zakorak nazad.

Ponovo se vratite na sredinu te desnom nogom iskoračite u stranu. Za kraj, vratite se u početni položaj i lijevom nogom iskoračite ulijevo. Opet se vratite u početni položaj. Ovo je jedno ponavljanje. Isto ponovite i drugom nogom. Uradite deset naizmjeničnih ponavljanja.

Vježba za skidanje sala sa ruku


Tricepsi veoma dobro reaguju na fizičku ativnost, tako da ćete veoma brzo primijetiti prve rezultate. Vježba koja ih najbolje pogađa jeste propadanje na stolici i klupi. Uhvatite se za ivicu stolice sa ispruženim nogama, tako da pete dodiruju pod.

Lagano spustite zadnjicu prema podu pri tome savijajući laktove pod uglom od devedeset stepeni. Zatim, ispružite ruke i vratite se u početni položaj. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite dvije serije od po petnaest ponavljanja.

Vježba za gornji dio tijela


Sklekovi su najefikasnija vježba za skidanje sala sa gornjeg dijela tijela i definisanje mišića. Dlanovima i stopalima se oslonite o pod. Savijte ruke u laktovima te grudi lagano spustite prema podu. Vratite se u početni položaj. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite deset.

Vježba za cijelo tijelo


Izdržaj je vježba koja štiti kičmu i pojačava stabilnost, dok istovremeno zateže svaki mogući mišić na vašem tijelu.  Ova vježba će istopiti salo sa stomaka, nogu, ruku i zadnjice. Podignite se na laktove i oslonite na prste vodeći računa da tijelo obrazuje ravnu liniju. Težinu rasporedite na noge i ruke te zategnite zadnjicu kako biste pojačali ravnotežu. U tako zategnutom položaju ostanite trideset do šezdeset sekundi. Uradite što više serija možete.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info