Šta nositi ovog jula: 20 modernih i fantastičnih kombinacija

0

Ukoliko vam je cilj da i ovog mjeseca izgledate veoma moderno i privlačno, neka vam sljedeća galerija služi za inspiraciju.

Haljina od čipke


Ovaj nježni materijal jedan je od najboljih izbora za ljetnu sezonu. Udobna, ugodna i privlačna, čipku možete nositi gotovo u svim prilikama, bez obzira na to da li se radi o komadu garderobe koji je skrojen od nje ili o komadima garderobe gdje je ona samo jedan od detalja koji će obogatiti cjelokupni stajling. Jedan od izbora, s kojim nema greške tokom ljetne sezone, svakako je haljina od čipke. U zavisnosti od modela, možete je nositi gotovo u svim prilikama, a aksesoari boje kože biće dovoljni da istaknu njenu privlačnost i ljetpotu.

Kombinezon


Tokom toplih dana, kratki modeli kombinezona sigurno će vam pomoći da se osjećate veoma ugodno i udobno, ali i da izgledate veoma moderno. Kombinezoni nikada nisu bili popularniji, bez obzira da li je riječ o kratkim ili dužim modelima, a vi ih možete nositi u mnogobrojim prilikama (određene modele možete nositi čak i na posao).

Žuta haljina


Ta prekrasna žuta! Nemojte je nikada izbjegavati, jer zrači optimizmom i radošću, a ovoga ljeta neka jedan od vaših prvih modnih izbora bude i žuta haljina (svakako je jedan od najpopularnijih komada ljetne garderobe). Bez obzira na model haljine, sigurno ćete privući pažnju gdje god da se pojavite, a žuta će (između ostalog) samo dodatno istaknuti preplanuli ten.

Suknja sa visokim strukom


Suknja sa visokim strukom ne gubi na popularnosti pa je tako i ovog ljeta veoma moderan i popularan komad garderobe. Ona je odlična, jer vam pomaže i da izgledate par centimetara više, a idealna je i za dame sa oblinama, jer na najjednostavniji mogući način prikriva male nedostatke na predjelu stomaka i butina. Pored toga, ona je i veoma jednostavna za kombinovanje pa je možete upariti sa raznim modelima bluza, majica i košulja.

Otkrivena ramena


Kao jedan od vodećih ljetnih trendova, komadi garderobe koji otkrivaju ramena veoma su privlačni i praktični tokom tople sezone. Bez obzira da li birate majice, haljine ili bluze sa otkrivenim ramenima, činjenica je da ćete se osjećati veoma ugodno i udobno. Idealni za sve neformalne prilike, a stajling dodatno poboljšajte pomoću diskretnog nakita i zanimljive torbe.

Široke pantalone


Veoma udobne i jako poželjne, pantalone širokih nogavica uvijek su jedan od vodećih ljetnih trendova, posebno kod dama koje ne vole suknje. Ovdje postoji tako mnogo opcija, a jedna od njih su i pantalone širokih nogavica čiji je dezen u vidu vertikalnih pruga (što vam pomaže da vizuelno izgledate više). Što se tiče gornjeg dijela kombinacije, najbolje je da on bude jednobojan i nešto uži u odnosu na pantalone.

Rupičasti trend


Jedan ljetnih trendova su i komadi garderobe sa minijaturnim perforacijama pri čemu se stvara rupičasti dezen. Komadi garderobe u ovom stilu veoma su udobni i rashladni, a najčešće ćete ih naći na raznim modelima suknji i bluza. Isto tako, haljine nisu “pošteđene” ovog trenda pa upravo jednu takvu haljinu možete uvrstiti u svoj stajling ovog mjeseca i, generalno, ljetne sezone.

Monohromatski stil


Monohromatski stil veoma je pogodan i tokom ljetne sezone, a posebno ako se radi o bijeloj i njenim nijansama. Bijela je poznata po tome što je veoma moderna, jako popularna tokom ljeta, a i jedna je od onih nijansi koje nam pomažu da nam bude veoma ugodno i tokom najtoplijeg dana, imajući u vidu da reflektuje svjetlost.

Bijele farmerice


Ljetna sezona je i vrijeme kada veoma često nosimo i popularne bijele farmerice, a osim što su veoma popularne i moderne, one su i jako dobar izbor za mnogobrojne prilike. Ukoliko birate klasične modele bijelih farmerica (koji nisu iscijepani ili “prošarani” aplikacijama), bez problema ih možete nositi i u poslovnim prilikama. S druge strane, ultra moderne iscijepane bijele farmerice idealne su za sve neobavezne prilike.

Nezaobilazne pruge


Jedan od vodećih ljetnih trendova, pruge, dolaze nam u više oblika (horizontalne, vertikalne, asimetrične, talasaste…) i boja (od bijele do ljubičaste), a možete ih pronaći na svim komadima garderobe pa čak i na određenim modelima oduće (od patika do štikli i baletanki). Haljina na pruge sigurno je jedan od najjednostavnijih načina da ovaj ljetni trend uvrstite u svoj stajling. Što se tiče asesoara, nikada nećete pogriješiti sa torbom i sandalama koje su smeđe ili boje kože.

Šorc od teksasa


Teksas je vanvremenski materijal koji se nosi tokom svih sezona pa ni ljeto nije izuzetak. Šorcevi od teksasa uvijek su moderni, a idealni za sve neobavezne prilike. Možete ih kombinovati sa patikama, štiklama, baletankama ili sandalama, ali i sa raznim modelima košulja, majica i bluza (sve navedeno zavisi od toga koji model šorca izaberete). Na kraju, stajling možete upotpuniti torbom u nekoj od vatrenijih nijansi, mada nema greške ni sa modelima neutralnih boja.

Sitni cvjetni dezen


Cvjetni dezen svuda je oko nas, od suknji i haljina do bluza i pantalona, a i najpopularniji je dezen na svijetu tokom svih sezona. Ove sezone možete se odlučiti i za nešto sitniji dezen (mada nema greške ni ako se držite klasičnog, nešto krupnijeg, cvjetnog dezena), a možete ga na više načina uvrstiti u svoj ljetni stajling. Jedan od njih je i da birate haljinu, a koju možete kombinovati sa asesoarima koji su u neutralnim nijansama.

Za svečane prilike


Kao što već napomenusmo, kombinezon je veoma pogodan komad garderobe tokom ljetne sezone te ga možete nositi u raznim prilikama. Takođe, svečane prigode nisu izuzetak, a jedan od modela koji je baš idealan za pomenute prigode je model na jedno rame. Njegove lepršave nogavice pružaju maksimalnu udobnost, a kako biste stilski izgledale perfektno, dodajte crne salonke ili crne sandale te stajling upotpunite pomoću dezenirane torbe.

Maksi haljina


Bilo da je riječ o formalnim, svečanim ili opuštenim prilikama, maksi haljina uvijek je odličan izbor. Naravno, ovdje postoji mnogo opcija, a jedna od njih je i ovaj model sa prorezom. Maksi haljina je veoma ugodna i jako popularna, što su dva fantastična razloga da je uvrstite u svoj ljetni stajling.

Mala bijela haljina


Mala bijela haljina veoma je elegantan i privlačan komad garderobe, a idealna je za tople ljetne dane. Duža ili kraća? Sve je do vaših preferencija i prilika u kojoj je namjeravate nositi, a definitivno je jedan od najboljih komada garderobe kada je u pitanju stilizovanje. S obzirom na to da je riječ o haljini koja je u neutralnoj nijansi, izbor asesoara je i više nego mnogobrojan, od neutralnih do onih koji su u jarkim i živahnim nijansama.

Crno i bijelo


Kombinacija koja je uvijek moderna, veoma jednostavna, ali i veoma efektna. Crno i bijelo su suprotne nijanse koje su idealne za stvaranje kolor blokinga (kombinovanje kontrastnih nijansi), a koji vam može pomoći da izgledate vitkije. Zapravo, ovo je i najjednostavniji kolor bloking koji možete nositi ovog ljeta, a dodatno ga pojačajte tako što ćete birati i torbu koja je u ovom stilu (kombinacija crne i bijele).

Urbano i udobno


Tokom toplih ljetnih dana, udobnost nam je (kao i uvijek) jedan od prioriteta, a ako vam je cilj da spojite udobno i moderno, onda je kratki kombinezon definitivno jedan od odličnih izbora. A, pored toga, ako želite da privučete pažnju gdje god da se pojavite, birajte žuti kombinezom. On će odlično istaknuti i preplanulu kožu i još više je dovesti do izražaja, a vi ćete izgledati apsolutno fantastično.

Midi haljina


Midi haljina veoma je zahvalan komad garderobe, bez obzira na sezonu tokom koje je nosite. Njena dužina dozvoljava vam da je nosite u svim prilikama, a posebno kada je riječ o modelu haljine koji ima nešto diskretniji dekolte. I ovdje imamo više opcija, a ove ljetne sezone prvi nam je izbor midi haljina na kopčanje.

Haljina na preklop


Definitivno je ne možete izbjeći ovog ljeta, jer je jedan od najpopularnijih i najmodernijih modela haljina. Veoma privlačna i jako funkcionalna, haljina na preklop odlično stoji svakoj ženi, bez obzira na njenu figuru. Podesivi struk ove haljine pomaže vam da vizuelno izgledate više te i da na najlakši način prikrijete male nedostatke na predjelu stomaka i butina. Ukoliko je riječ o modelu koji nije previše dekoltiran (dakle, onaj koji nema duboki dekolte), ovo je haljina koju možete nositi u svim prilikama.

Mala crna haljina


Već više od stotinu godina, mala crna haljina sinonim je elegancije i dobrog stila. I, to je haljina koju bi svaka žena trebalo da ima, jer je veoma praktična, a uvijek tako moderna i poželjna. Ovog ljeta možete birati i modele od čipke, a koji su i više nego poželjni u svim formalnim i svečanim prilikama.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info