Ovo je trend koji ćemo nositi cijelo ljeto

0

Već smo navikle da su trendovi stvar trenutka i da su prolazni, ali to nije baš uvijek slučaj. Tako je i sa sljedećim trendom, a koji je popularan svake ljetne sezone – prugama.

One se mogu naći na svim komadima garderobe i aksesoarima, popularne su tokom svake ljetne sezone, a mogu vam pomoći da na veoma lagan način osvježite svoj ljetni stajling. U nastavku pogledajte i kako.

Spremna za posao


Pruge odgovaraju svim prilikama pa ih možete nositi čak i na posao. Jedan od načina da to uradite tokom ljetne sezone jeste da birate elegantnu bijelu haljinu koja je ukrašena tamnijim linijama. Po potrebi, haljini možete dodati bijeli blejzer, a bijele štikle samo će doprinijeti urbanom poslovnom stajlingu.

Ljetne pantalone


Ljetne pantalone od lana veoma su zahvalne i posebno poželjne tokom toplih dana, a odlične su i iz razloga što ih možete, takođe, uvrstiti i u poslovni stajling. Dovoljno je da ih kombinujete sa jednobojnom majicom, bluzom ili košuljom (možda čak i najbolje da birate bijelu) i jednostavna, a upečatljiva kombinacija je tu.

Jednostavno, a upečatljivo


Naravno, pruge se mogu pronaći i na mnogobrojnim aksesoarima, a ako vam je cilj da privučete pažnju te da na veoma jednostavan način postignete moderan stil, biće sasvim dovoljno da dodate kaiš koji ima nešto šire vertikalne pruge. Odlična opcija je raznobojni kaiš koji će se tako dobro uklopiti sa svim bijelim komadima garderobe.

Najpopularnija ljetna haljina


Već par sezona, košulja-haljina je u vrhu popularnosti, kada je riječ o ljetnim komadima garderobe, a odličan stajling ćete dobiti kada birate modele koji su ukrašeni prugama. Ako vam je cilj da dobijete klasični mornarski stil, košulja-haljina sa vertikalnim bijelim i teget prugama jedan je od najboljih izbora.

Moderna košulja


Pruge nam dolaze u raznim bojama, ali i na raznim komadima garderobe. Jedan od njih je i ova moderna košulja sa jednim spuštenim ramenom. Ovo je stil koji možete nositi u svim neobaveznim prilikama, a odlično će se uklopiti sa bijelim farmericama ili šorcevima.

Dijagonalne pruge


Obično smo navikle na horizontalne ili vertikalne pruge, ali nikako ne bi trebalo da zapostavimo ni dijagonalne. Ovaj stil je uvijek odlična opcija, a ukoliko birate suknje A kroja na kojima je on zastupljen, to vam može pomoći da na veoma jednostavan način definišete obline te da prikrijete male nedostatke na tijelu.

Urbana klasika


Majica kratkih rukava na pruge svakako je klasični komad garderobe koji je odlična opcija u mnogobrojnim prilikama. Za urbano i moderno modno izdanje, dodajte joj iscijepane bijele farmerice, a stajling dodatno začinite pomoću crvenih sandala.

Ležerni boho


Opušten i ležeran, boho stil posebno je popularan tokom ljetne sezone, a jedan od načina da ga uvrstite u svoj stajling jeste da birate bluze u ovom stilu, a koje su ukrašene prugama. Na taj način spajate dva popularna ljetna stila, a koji su tako idealni za neobavezne prilike.

Idealno za niske dame


Postoji više načina na koje možete dodati par centimetara svojoj silueti, a tokom ljeta to možete uraditi tako što ćete birati pantalone sa visokim strukom, a koje su ukrašene vertikalnim prugama. Ovaj efekat postaje još boji kada je riječ o pantalonama sa tamnom podlogom, a preko kojih se protežu bijele pruge.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info