Kako do savršene zadnjice za samo tri sedmice

0

Zatezanje i podizanje zadnjice nije nimalo lak posao. Međutim, uz ovaj intenzivni trening i pravilnu ishranu za samo tri sedmice vaša zadnjica će izgledati savršeno. Evo i kako.

Čučanj sa pulsirajućim iskorakom


Zauzmite širi raskoračni stav te se spustite u čučanj (A). Lijevom nogom napravite korak unazad, spustite se što niže (B) te zadržite dvije sekunde.

Nakon toga uradite dva kratka podizanja i spuštanja. Vratite se u početnu poziciju. Vježbu možete raditi i tako što ćete koristiti tegove. Ova vježba će podići vašu zadnjicu.

Podizanje zadnjice


Lezite na leđa, noge podignite na klupu (stepenicu), a ruke postavite na bokove (A). Podignite zadnjicu prema gore (B) te je stisnite i zadržite dvije sekunde.

Polako spuštajte prema dole (brojite do deset) te se zaustavite na nekoliko centimetara iznad poda. Za bolji efekat, vježbu radite pod opterećenjem. Ova vježba će učiniti da vaša zadnjica dobije obliji izgled.

Ukršteni iskorak


Zauzmite uži raskoračni stav, desnu nogu prebacite preko lijeve te se spustite u naklon (A). Odgurnite se lijevom nogom te spustite u čučanj (B). Vratite se u početni položaj.

Takođe, vježbu možete raditi pod opterećenjem kako biste imali bolje rezultate. Ova vježba će zategnuti mišiće koji se nalaze na donjem dijelu zadnjice.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info