18 prekrasnih kombinacija za prve dane ljeta

0

Ljeto nam je i kalendarski stiglo, a kako biste izgledale privlačno i moderno i tokom njegovih prvih dana, neka vam sljedeća galerija služi za inspiraciju.

Kombinezon


Tako lagan u udoban, a istovremeno veoma popularan i moderan, kombinezon je komad garderobe koji možete nositi gotovo u svim prilikama. Naravno, to dosta zavisi i od samog modela kombinezona, a ako vam je cilj da pozdravite ljeto na samom startu, kombinezon sa prugama i bretelama odličan je izbor.

Fantastično neobavezno


Šorceve volite ili ne, a čak iako ste u ovoj drugoj grupi, svakako ne možete poreći kako je riječ o veoma popularnom komadu garderobe tokom ljetne sezone. Iako ne odgovara svim prilikama, šorc ipak možete nositi u neobaveznim prigodama – od kafe s prijateljicama do odlaska u kupovinu.

Mornarski stil


Ah, te divne pruge! Iako ih nosimo tokom svih sezona, činjenica je da su one najpopularnije tokom ljeta i to posebno kombinacija plavih i bijelih. Na taj način možete dobiti i mornarski stil, a koji ove sezone možete postići tako što ćete maksi suknju sa prugama kombinovati sa jednobojnom majicom ili košuljom. Da, toliko je jednostavno, a tako upečatljivo!

Midi suknja sa uzorkom


Midi suknja savršen je komad garderobe za sve prilike. Ovdje postoji više opcija, a dezenirani modeli posebno su popularni tokom ljetne sezone. Naravno, kako biste dobile što upečatljiviji i skladniji stajling, poželjno je da gornji dio kombinacije ne bude dezeniran.

Voće


Voćni dezen je, takođe, dosta popularan tokom ljeta pa nemojte ni vi propustiti priliku da ga uvrstite u svoj stajling. Ovdje su opcije zaista mnogobrojne, a sa citrusima – bilo da su u pitanju limun ili narandže – sigurno nećete pogriješiti. Ostatak kombinacije možete sklapati i prema dezenu – žute sandale i bijela košulja fantastičan su izbor.

Haljina od lana


Ženstvena i udobna, haljina je komad garderobe iz koje mnoge od nas ne izlaze tokom cijelog ljeta. Iako je ona popularna tokom svih sezona, nekako smo navikle na nju najviše tokom ljeta – jer nam je tada najudobnije u haljini. Jedan od modela koji je dušu dao za tople dane je i haljina od lana – ovaj materijal možda jeste malo teži za održavanje, ali je pravi predstavnik ljetne sezone.

Bijele farmerice


Za sunčani period koji je pred vama, birajte bijele farmerice, jer djeluju posebno elegantno i sofisticirano u svim prilikama. Bijele farmerice se lako kombinuju i uvijek ćete odlično izgledati ako ih uparite uz jednobojnu košulju ili pak modele košulja ili bluza sa prugama. Što se tiče obuće, sa klasičnim štiklama ili sandalama boje kože nikada ne možete pogriješiti.

Žuta haljina


Ništa nije tako efektno kao komad garderobe upečatljive boje, a žuta haljina upravo je to – fantastično upečatljiva. Ovo je boja koja svaku kombinaciju može podići na viši nivo, a i jedna je od onih boja zbog koje će vas svi primijetiti, gdje god se pojavite.

Sofisticirano i privlačno


Bijela haljina svakako je odličan izbor za ljetnu sezonu, a jedna od omiljenih nam je i ova rupičastog dezena ili eyelet čipke. Veoma je udobna, a garancija je da će vam biti ugodno i tokom najtoplijeg ljetnjeg dana. Možete je nositi u svim neformalnim, ali i svečanim prilikama tokom ljetne sezone.

Sasvim jednostavna kombinacija


Ponekad je najbolje se držati provjerenih kombinacija koje su veoma jednostavne i ne zahtijevaju mnogo vremena da bi se složile. Takva je i ova kombinacija suknje na kopčanje i bijele potkošulje – jednostavna jeste, ali je istovremeno veoma moderna i odlična za tople ljetne dane.

Bijela majica


A i nastavićemo u jednostavnom tonu – ne postoji ništa jednostavnije, a opet poželjnije, od bijele majice tokom ljetne sezone. Uglavnom je riječ o klasičnim bijelim majicama, jer se mogu fantastično iskombinovati sa gotovo svim drugim komadima garderobe, ali nema greške ni sa bijelom majicom koja na sebi ima neku sliku ili natpis. To će uvijek privući pažnju na vaš stajling, ali i vas dovesti i centar pažnje.

Kilote


Popularne ljetne pantalone, kilote, možete nositi u svim prilikama, a najbolje od svega je to što su one veoma moderne, udobne i elegantne. Lako ih možete kombinovati sa raznim modelima majica, bluza i košulja, a sve u zavisnosti od toga u kojoj prilici želite da ih nosite. Takođe, odlično se slažu i sa raznim modelima sandala.

Tufne


Bilo ljeto ili zima, razigrane tačkice uvijek su poželjne, kako na komadima garderobe tako i na aksesoarima. Možete ih pronaći, bukvalno, na svemu, a ovog ljeta neka vam izbor bude i haljina (bilo koje boje) sa sitnim tufnama u kontrastnoj boji.

Jednostavno urbano


Ljeto je nezamislivo bez teksas šorca, jer pored toga što je ultra popularan, on je veoma udoban i može se kombinovati za više neformalnih prilika. Veoma urbano i atraktivno ćete izgledati ukoliko kombinujete šorc uz košulju na pruge i štikle u boji. Za večernje ljetne izlaske, košulju zamijenite transparentnom bluzom ili krop-topom od čipke i dodajte elegantnu malu torbu.

Lepršava haljina


Ovo je još jedan model haljine koji je idealan za ljetnu sezonu, posebno kada su u pitanju veoma topli dani. Blago podignut struk odlična je opcija i za nešto niže žene, jer može pomoći da vizuelno izgledate više, a to ćete dodatno pojačati i time što ovoj haljini možete dodati i obuću boje kože.

Ljetna poslovna kombinacija


Ovo je veoma jednostavna poslovna kombinacija i idealna je za ljetne dane. Udobna plisirana maksi haljina trend je koji ne prolazi, a u kombinaciji sa predimenzioniranom bijelom košuljom dobijate fantastično poslovno izdanje koje možete nositi čak i ako nakon posla idete na piće s prijateljicama ili radnim koleginicama. Za dodatnu udobnost, dodajte sandale (bilo da su u pitanju ravne ili one s blok petom).

Mini suknja


Ljetni dani pravo su vrijeme da obučete i mini suknju. Naravno, ovdje je poželjno da suknja ne bude previše kratka, jer u svemu je potrebno imati mjeru i ukusa. Mini suknju možete kombinovati i sa nešto širim gornjim dijelom (posebno ako je sama suknja nešto uža), jer ćete na taj način najlakše stvoriti proporciju između gornjeg i donjeg dijela tijela.

Ultra efektna haljina


Često su i najefektniji komadi garderobe oni koji su najjednostavniji. Takav je slučaj i sa haljinom na preklop sa cvjetnim dezenom. Veoma privlačna i udobna, možete je nositi gotovo u svim prilikama, a ukoliko joj dodate ljetne aksesoare, samo ćete dodatno pojačati seksipil i privlačnost haljine, a samim tim i vi ćete izgledati fantastično.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info