Izvajano tijelo: 6 vježbi za super brze rezultate

0

Ovaj fenomenalni program aktiviraće sve mišiće vašeg tijela pa čak i one za koje niste ni znali da postoje. Izvodite ga u tri serije, tri do četiri puta sedmično, pa ni rezultat neće izostati.

Sklekovi sa podizanjem koljena u stranu

kombinovani sklek
Zauzmite početni položaj za sklek tako što ćete ruke postaviti direktno ispod ramena. Tijelo mora da bude ravno od glave do pete. Uradite sklek, a odmah zatim lijevim koljenom dodirnite lakat lijeve ruke. Zadržite dvije sekunde u tom položaju te se vratite u početni. Uradite isto i na desnu stranu.

Savjet: Ako vam se vježba čini previše teškom, radite je tako što ćete se spustiti na koljena te je na taj način vježbu radite tridesetak sekundi. Ova vježba je odlična za gornji dio tijela, a posebno za ruke i grudi.

Izdržaj sa skokom

izdrzaj sa skokom
Zauzmite položaj kao da želite da uradite sklek. Ruke su smještene direktno ispod ramena, a tijelo ravno od glave do pete. Aktivirajte mišiće trupa i savijte laktove kako biste se savili prema naprijed. Zategnite ruke te istovremeno skočite prema naprijed tako da stopala budu sa spoljašnje strane ruku (kao što je prikazano na slici). Vratite se u početni položaj.

Savjet: Ako želite da olakšate vježbu, umjesto da skočite, tridesetak sekundi hodajte naprijed nazad vodeći računa da ruke ne podižete sa poda. Ova vježba aktivira mišiće gornjeg dijela tijela.

“Leteći” most

leteci most
Sjedite na pod, noge savijte u koljenima, stopala oslonite o pod, ruke postavite pored kukova te prste okrenite prema unutra. Podignite zadnjicu kao što je prikazano na slici.

Spustite kukove, lagano ih gurajte prema rukama sve dok noge ne budu u potpunosti ispravljene, a težina ravnomjerno podijeljena između ruku i nogu. Savijte koljena te vratite kukove u početni položaj. Ova vježba najviše utiče na donji dio tijela, ali istovremeno vježba i mišiće ruku.

Vježba za zadnjicu

vjezba za zadnjicu
Stanite četveronoške te podignite kukove. Ruke su postavljene direktno ispod ramena, a stopala ispod kukova. Podignite desno stopalo te pokušajte petom da dodirnete zadnjicu. Spustite je te isto ponovite i lijevom nogom. Ponavljajte ovu vježbu što brže možete sljedećih trideset sekundi.

Nakon toga, noge blago savijte u koljenima te skočite tako da objema petama pokušate da dodirnete zadnjicu. Vježbu ponavljajte trideset sekundi bez prekida. Vježba je idealna za donji dio tijela, a posebno za zadnjicu.

Vježba “koljeno-lakat” iz stajaćeg položaja

vaga
Zauzmite uži raskoračni stav. Lijevu nogu podignite nazad, trup savijte ka naprijed, a ruke ispružite ispred sebe kao što je prikazano na slici. Koristeći mišiće stomaka, lijevo koljeno privucite ka grudima. Vratite se u početni položaj.

Savjet: Za bolju ravnotežu i lakše izvođenje vježbe jednom rukom se uhvatite za stolicu. Vježbu izvodite naizmjenično jednu minutu. Ova vježba utiče na mišiće središnjeg dijela tijela.

Vježba “valjak”

valjak
Sjedite, savijte koljena, stopala postavite na pod, a ruke na butine. Zategnite stomačne mišiće. Zarolajte se prema nazad te se, pri povratku u početni položaj, snažno odgurnite kako biste došli u stojeći položaj.

Odmah zatim skočite te tijelo okrenite ulijevo. Ponovo skočite te tijelo vratite tako da stojite ravno. Spustite se u početni položaj pa isto uradite i na desnu stranu.

Savjet: Ako vam se vježba čini previše teškom, koristite ruku kako biste se odgurnuli od poda. Vježbu radite trideset sekundi bez prestanka. Vježba aktivira sve mišiće trupa, a najviše stomak i leđa.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info