4 vježbe za nevjerovatno definisane trbušnjake

0

Ponekad vam se čini da koliko god radili trbušnjake, nikako da dobijete stomak kakav želite. Sljedeće četiri vježbe će “pokrenuti“ mišiće za koje niste ni znale da postoje te stomak dovesti do savršenstva.

Važno je da ih radite tri puta sedmično i to svaki drugi dan, ali i da, po potrebi, korigujete ishranu i povećate unos vode. Sve zajedno će vas dovesti do željenog rezultata.

Duboki čučanj pod opterećenjem


U ruke uzmite jednoručne tegove (idealno bi bilo od po 2.5 kilograma), spustite ih uz tijelo te zauzmite raskoračni stav u širini ramena (A).

Zategnite stomak te se spuštajte u čučanj sve dok tegovi ne dođu do polovine potkoljenica. Leđa su paralelna sa podom (B). Zategnite stomak te se brzo vratite u početni položaj. Zatim, zadnjicu stisnite što jače možete te zadržite pet sekundi. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite tri serije po deset.

Podizanje tega iznad glave iz polučučećeg položaja


Iskoračite desnom nogom ka naprijed, a lijevo koljeno oslonite na tlo. U lijevu ruku uzmite jednoručni teg te ga stavite ispred lijevog ramena (A).

Zategnite zadnjicu, uvucite stomak te lagano podižite lijevu ruku uvis sve dok ne bude potpuno ispružena (B). Spustite ruku u početni položaj. To je jedno ponavljanje. Uradite deset, promijenite stranu pa još deset.

Iskorak pod opterećenjem


Desnom nogom iskoračite ka naprijed dok objema rukama držite teg ispred grudi (A).

Uvucite stomak dok lagano spuštate lijevo koljeno prema podu istovremeno savijajući i desno pod uglom od 90 stepeni (B). Zadržite par sekundi te se vratite u početni položaj. Uradite po deset ponavljanja na svakoj strani.

Podizanje jednoručnih tegova iz pretklona


Zauzmite raskoračni stav u širini ramena, koljena blago savijena, kukove povucite prema nazad, a leđa ispravite. U ruke uzmite jednoručne tegove te ih spustite nisko, odmah pored potkoljenica (A).

Podignite tegove što brže prema grudima, vodeći računa da laktove ne odvajate od tijela (B). Tegove polako vratite u početni položaj. To je jedno ponavljanje. Uradite tri serije od po deset ponavljanja.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info