Dvije loše navike koje mogu narušiti svaku vezu

0

Nažalost, ne postoji neki magični štapić ili spisak stvari koje mogu garantovati blaženstvo u vezi. Ipak, kada je riječ o vezama, sljedeće dvije navike trebalo bi u potpunosti izbjegavati, jer one mogu uzrokovati pravu havariju i u najsrećnijoj vezi pa čak i biti uzrok razlaza.

Izbjegavanje suočavanja i konflikta


Velika većina parova prihvatila je ideju da se srećni parovi nikad ne sukobljavaju i ne svađaju. Ne, to ne znači da bi trebalo svako malo da vrištite jedno na drugo kako biste se osjećali povezanije već da je iskrena komunikacija o vašim potrebama i očekivanjima od ključnog značaja.

Ne postoje dva ljudska bića koja će se oko svega složiti i koja će uvijek ispuniti potrebe i očekivanja onog drugog. Opasnost ne leži u konfliktu već u izbjegavanju “teških” tema i ignorisanju vaših osjećanja. Veoma često parovi misle da je konflikt prvi znak raspada veze.

Potrebno je da imate na umu da bijes i frustracija nisu suprotnost od ljubavi već da je to, zapravo, ravnodušnost. Kada prestanete da razgovarate, vi zaustavljate proces povezivanja i to je veoma velika opasnost po vašu vezu.

Obraćanje porodici i prijateljima u kriznim situacijama


Ako se ne slažete oko važnog pitanja, mnogo je lakše obratiti se prijateljici ili članu porodice koji dijeli vaše mišljenje umjesto suočavanja sa partnerom. Problem je u tome što trajna veza podrazumijeva partnerstvo, a partnerstvo znači DVIJE osobe, a ne cijelu komisiju.

Prijatelji i porodica mogu biti nevjerovatan sistem podrške i neophodni izvor ljubavi i ohrabrenja za vašu vezu, ali kada su vremena teška oni ne mogu postati neko s kim ćete prolaziti kroz trenutnu problematiku.

S ciljem uspostavljanja duboke i smislene veze, morate naučiti kako da prebrodite oluju kao tim, oslanjajući se prvo jedno na drugo. To zahtijeva iskrenu komunikaciju i spremnost da budete požrtvovani jedno prema drugom. To neće uvijek teći glatko, ali ako želite da izbjegnete veći sukob, potrebno je da uspostavite jasne granice oko vaše veze.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info